Legumes are nutrients powerhouses, so they do your
body good!!!
It’s cheaper and healthy. Typical Catalan food ;)))
½ kl of beans
1 carrot
1 onion or a leek
1 clove of garlic
A bunch of celery
Salt and pepper
A bay leaf
Olive oil
Raw sausages
50gr of bacon
Take a large pot and pour some oil in it. Add the bay
leaf. When the oil is hot, fry the chopped onion and the chopped carrot. Add
salt, pepper, the celery and a glove of garlic.
When the vegetables become golden add the beans,
seasoned with salt and pepper. Cover with warm water and bring to the boil.
Then, reduce heat and cook until beans are tender (1h
or 1h ½)
Keep them in the boiled water for 2 hours before draining
them. Remove the celery and the bay leaf.
Preheat the oven to 180ºC
Now, take a pan and fry the diced bacon and the
sausages until they become golden. Then, add the drained beans to the pan. Stir
and remove from the heat.
Cover the pan put them in the oven for 10 minutes.
Simple and good. So tasty!!
Català:
Els
llegums tenen moltes proteïnes.
És
un plat barat i saludable. Típic menjar català :))
½
kl de mongetes seques
1
pastanaga
1
ceba o porro
1
gra d'all
Una
branqueta d'api
Sal
i pebre
Una
fulla de llorer
Oli
d'oliva
Botifarres
crues
50gr
de cansalada viada
En
una olla gran i abocarem una mica d'oli. Hi afegirem una fulla de llorer. Quan
l'oli estigui calent, hi fregirem la ceba i la pastanaga tallades ben petites.
Hi tirarem sal, pebre, l'api i un gra d'all.
Quan
les verdures estiguin sofregides, hi afegeixen les mongetes, ho salpebrem i ho
cobrim amb aigua tèbia. Primer ho deixarem bullir i després reduirem el foc. Ho
deixarem coure 1hora o hora i mitja aproximadament.
Un
cop acabada la cocció, hi tirarem un raig d’aigua freda i les deixarem reposar
dins l’olla durant un parell d’hores.
Passades
les dues hores, les escorrerem, traurem l’api, la fulla de llorer i l'all.
Encendrem
el forn a 180ºC
Ara,
en una paella hi fregirem la cansalada tallada a daus i les botifarres fins que la cansalada estigui torradeta.
Aleshores, hi afegirem les mongetes ja cuites i escorregudes a la paella.
Remenarem i ho retirarem del foc.
Per
últim ho abocarem tot dins una safata que pugui anar al forn i ho enfornarem
durant 10 minuts.
Senzill
i bo, bo!!!
No comments:
Post a Comment