English:
It’s a delicious Catalan cream
This is one of my absolutely favourite desserts.
3 cups of milk
6 egg yolks
½ cup of sugar
1 cinnamon stick
The peel of one lemon cut into strips
3 tablespoon of starch
Take a saucepan and pour in the milk, add the cinnamon
stick and the lemon peel. Let it all boil. Then turn off the heat and set
aside.
Put the sugar into a bowl, then crack in the eggs and
whisk until smooth.
Add the mixture of eggs and sugar to the pot. Add the
tablespoon of starch (previously dissolved with little amount of milk) Stir the
mixture steadily with a whisk until thickened. Do not let it boil.
Then, you pour the cream into individual bowls (the
terra- cotta ones)
Let them cool in the refrigerator for several hours.
Before eating, sprinkle with a thin layer of sugar and
grill them with a gas burner or an electric caramelizer.
This is a lovely rich dessert!!!
You’ll love the contrast of cold and hot and the taste
of course!!!
Català:
Deliciosa
crema catalana.
Aquest
és un dels meus postres preferits.
3/4
l de llet
6
rovells d'ou
75gr
de sucre
1
branqueta de canyella
Pell
llimona (un tros)
Un
polsim de sal
3 cullerades de midó (que dissoldrem en un got petit amb una mica de llet freda)
Agafarem
un pot o olla i passarem el fons per aigua per evitar posteriorment que
s’enganxi la crema.
En
aquesta cassola hi posarem la llet, la pell de llimona, la canyella, el polsim
de sal. Ho deixarem bullir i ho reservarem.
Posarem
el sucre dins un bol, juntament amb els ous. Ho batrem fins que quedi suau.
Abocarem
la barreja d'ous i el sucre dins el pot. I afegirem la “maizena” barrejada
prèviament amb una mica de lletfreda; encendrem el foc. Remenarem constantment fins
que espesseixi. No deixarem que bulli.
A
continuació, s'aboca la crema en bols individuals (els de terracota millor)
Deixarem refredar la crema a la nevera unes hores.
Abans
de servir, tirarem per sobre de la crema una capa fina de sucre.
Aleshores
amb un cremador de gas o elèctric, cremarem el sucre.
T'encantarà
el contrast de fred i calor i el sabor!
Bo,
bo de veritat!!!
No comments:
Post a Comment