English:
The other day I thought it would be a good idea to
make a homemade Italian dough pizza. And it wasn’t as hard as I thought it
would be.
In fact, it was amazing and I want to share this
recipe with you.
1kl of bread flour
½ litre of warm water (reserve a little bit for
dissolving the fresh yeast)
2 tablespoons of salt
50ml of olive oil
25gr of fresh yeast
Take a large bowl and place the flour in it. Make a
hole in the centre of the bowl and add the yeast previously dissolved in water.
Beat slightly from the inside out to mix the flour.
Next, add the olive oil and the salt.
Mix well until the dough doesn’t stick to the wall of
the bowl or when the mixture becomes moist and you can easily make a ball. Let
the dough stand for 10 minutes.
Take the dough and place it on a floured countertop.
Break, knead, twist and stretch the dough many times by hands. This process
makes the dough more elastic and puffy. Knead for 10 minutes more until the
dough doesn’t stick to your hands. Then, make a ball and place in a floured
bowl.
Now, cover the dough with a cotton cloth. Let it stand
for 1 hour.
It is ready to prepare if you press one finger on the
dough and the dough returns to its original position.
Preheat the oven to 250ºC
Next, roll out the pastry with a rolling-pin ( I made 2 pizzas with the dough. You can freeze one dough before baking them) Take an
oven tray and put a sheet of non-stick paper on the base.
Then, spoon on some tomato sauce, sprinkle with cheese
and place your desire toppings on the pizza. Drizzle with some oil on top.
Bake the pizza for 10 minutes.
Don’t forget to sprinkle it with oregano and basil.
Català:
L'altre
dia vaig pensar que seria una bona idea fer una pizza casolana com
les de Itàlia. I no va ser tan difícil com pensava que seria.
De
fet, va quedar boníssima i voldria compartir aquesta recepta amb vosaltres.
1kl
de farina de força
½
litre d'aigua tèbia (reservar-ne una mica per dissoldre el llevat fresc)
2
cullerades de sal
50
ml d'oli d'oliva
25gr
de llevat fresc
Posarem
la farina dins un bol gran. Farem un forat al centre de la farina i hi tirarem
el llevat prèviament dissolt en aigua.
Remenarem
des de l'interior cap a fora per barrejar la farina.
A
continuació, incorporar-hi l'oli d'oliva i la sal.
Barrejarem
bé aquests ingredients fins que la massa no s'enganxi a la paret del recipient
o quan la barreja s'humitegi i es pugui fer fàcilment una bola. Deixarem
reposar la massa durant 10 minuts.
Agafarem la massa i la posarem sobre un taulell
enfarinat. Trencarem, pastarem, cargolarem i estirarem la massa moltes vegades amb
les mans. Aquest procés fa que la massa quedi més elàstica i inflada. Amassarem
durant 10 minuts més fins que la massa no s'enganxi a les mans. Després, farem una bola i la col·locarem dins un bol enfarinat.
Cobrirem la massa amb un drap de cotó i la deixarem reposar durant 1 hora.
Estarà
a punt quan hi pressionem un dit a la massa i aquesta torni a la seva posició
original.
Escalfarem
el forn a 250ºC
Estendrem
la massa amb un corró.(jo vaig fer dues pizzes però si no necessiteu tanta massa podeu congelar una bola). Posarem un full de paper satinat perquè la massa no s'enganxi a
la base.
La col·locarem a sobre del paper i ja podem posar-hi una mica de salsa
de tomàquet, escampar-hi el formatge i altre ingredients que vulguem. Per
acabar, una mica d'oli d’oliva.
L’enfornarem
durant 10 minuts.
No
oblideu l’orenga i alfàbrega. ;))
No comments:
Post a Comment