Saturday, 17 October 2015

Bread rolls in 10 minutes - Panets fets en 10 minuts





English:


Do you want to bake some roll breads but you are in a hurry. Don’t worry this is

your bread. They are soft, crunchy and it’s easy to make.


Ingredients:

200 gr of flour

1 yogurt

2 tbp of olive oil

1 tsp of yeast

A pinch of salt


Preheat the oven at 180ºC

Take a bowl and combine the flour, a pinch of salt and the yeast. Stir.

Then add the yogurt and the oil. Mix well until the dough doesn’t stick to the 

wall of the bowl or when the mixture becomes moist and you can easily make a 

ball.

Then divide the dough in two balls and spray them with milk.

Take an oven tray and put a non-stick baking paper on the base.

Bake for 10/12 minutes at 180ºC

Let the rolls cool on a wire rack until cool enough to handle.

Lovely

Bon appetite!!!!









Català:


Voleu fer pa? Però us fa pal per l’estona que us hi heu de passar? Cap 

problema, només us calen 10 minuts de preparació i 10 minuts de cocció.



Ingredients:

200 gr. de farina

1 iogurt

2 cullerades d’oli d’oliva

1 cullerada de llevat

Un pessic de sal

Escalfarem el forn a 180ºC

Agafarem un bol i hi posarem la farina, el llevat i la culleradeta de sal.

Remenarem que quedi tot ben barrejat.

A continuació hi afegirem el iogurt i l’oli. Anirem treballant la barreja amb les 

mans fins que quedi una massa homogènia.

Després dividirem la massa en dos trossos, farem dues boles i les pintarem amb

llet.

En una safata per anar al forn ho col·locarem un full antiadherent a la base.

Posarem les dues boles a la safata i les enfornarem durant 10/12 minuts a 

180ºC.

Després haurem de deixar que els panets es refredin. Els posarem sobre d’una 

reixeta fins que estiguin prou freds per menjar-los.

Ja veureu!!! Es tot un descobriment.

Són uns panets casolans que els podeu personalitzar amb fruits secs, civada, 

xocolata.....


Bon profit!!!







Friday, 13 February 2015

Chocolate truffles -Trufes de xocolata


English:

They only take few minutes to make and it’s a lovely gift.
Ready for Valentine’s Day?
They are so good!!!!


500gr of dark chocolate (high quality)
100gr of margarine
4 egg yolks
Condensed milk (370grs)
1 tablespoon of alcohol of choice (cointreau, rum…..)
Chocolate flavour strands for rolling

Melt the dark chocolate, along with four tablespoons of water, in a bowl over boiling water. Or alternatively, in the microwave. Stir well.

Next add the margarine and stir until the chocolate and the margarine are well combined.

Let the mixture cool and then add the egg yolks, stir, add the condensed milk and  the cointreau, stir until well combined. Immediately add a tablespoon of cointreau. Stir and let stand for 3 or 4 hours in the fridge.

When the mixture is firm, make small balls and coat them with the chocolate strands.

Chill the chocolate truffles until ready to serve.

It’s something elegant and delicious.






Català:

Es un excel·lent regal!!!!!
I boníssimes!!!!!


500gr de xocolata negra
100gr de margarina
4 rovells d'ou
La llet condensada (370grs)
1 cullerada de cointreau o rom ...
Fideus de xocolata



Fondrem la xocolata negra en un pot o dins d’un  bol per anar al microones amb 4 cullerades d'aigua. Ho remenarem.

A continuació, afegirem la margarina, ho remenarem fins que la xocolata i la margarina estiguin ben barrejades. Ho deixarem refredar. Després hi afegirem els rovells d'ou, la llet condensada i el cointreau. Remenarem i ho deixarem reposar durant 3 o 4 hores dins de la nevera.

Un cop passada l’estona farem boletes amb l’ajut d’una cullera i de les mans i les arrebossarem amb fideus de xocolata.


Ho tornarem a posar a la nevera o congelador després d’unes hores......

Deliciós!!!







Tuesday, 10 February 2015

Tomato and mozzarella puff pastry tart - Pasta de full amb tomàquet i mozzarella



English:

An easy tomato tart, perfect as an appetizer or a light lunch

Puff pastry
Fresh red tomatoes
Mozzarella
Chives
Oregano or basil
Salt and pepper
Olive oil

Take a pie tray and put a sheet of non-stick baking paper on the base.
Place the rolled out puff pastry on the pie tray.

Then pierce the base of the paste with a fork. Bake it for 10 minutes, or until the crust is golden. Let it cool in a wire rack for 2 minutes.

Lay the chopped mozzarella on the pastry. Chop the tomatoes.  Place the tomato slices on a paper towel. Then layer the tomato slices on top of the mozzarella. Drizzle with oil, salt, pepper, chives and oregano.

Serve while the pastry is still warm.

It’s so good!!!





Català:

Un pastís de tomàquet fàcil de fer. Es ideal com a aperitiu o per a fer un àpat lleuger

Pasta de full
Tomàquets vermells i frescos
Mozzarella
Cibulet
Orenga o alfàbrega
Sal i pebre
Oli d'oliva


Agafarem un motllo per fer pastissos i hi col·locarem un paper de forn antiadherent perquè no s’enganxi el pastís.

A sobre d’aquest paper hi posem  la pasta fullada estirada.

Punxarem la base amb una forquilla perquè no s’infli. Ho posarem al forn durant 10 minuts o el podeu treure quan veieu que va quedant torradet.

Passat el temps ho deixarem refredar sobre una reixeta durant 2 minuts.

Col·loqueu la mozzarella tallada a rodanxes sobre la pasta de full. Tallar els tomàquets a rodanxes i col·locar-los sobre un paper de cuina.
Després posarem els tomàquets sobre la mozzarella. Hi tirarem per sobre oli, sal, pebre, cibulet i orenga o alfàbrega.

Ho servirem quan el pastís està encara calenta.


És tan bo !!!


Tuesday, 2 December 2014

Easy lemon cream – Crema fàcil de llimona



English:

So easy to make!!

The juice of 4 lemons
The zest of 2 lemons
150 g of sugar
3 eggs
1 tablespoon corn starch


Take a pot and add the fresh lemon juice and the lemon zest.

Next add the sugar and the corn starch. Stir over a medium high heat.

Beat the eggs in a bowl and pour them into the pot. Stir the mixture in a steady stream until thickened. Do not let it boil.

Remove from heat and pour the cream into individual bowls.

Let it cool and put the bowls in the refrigerator.




Català:

En un moment tindreu preparada aquesta crema de llimona.

El suc de 4 llimones
La ratlladura de 2 llimones
150 g de sucre
3 ous
1 cullerada de fècula de blat de moro (maizena)

Agafarem un pot  i hi tirarem el suc de llimona i la ratlladura de dues llimones.

Després hi afegim el sucre i la maizena. Ho courem a mig foc.

Batrem els ous en un bol i el tirarem al pot on hi ha el suc de llimona, el sucre i la maizena.

Aleshores anirem remenant procurant que no bulli fins aconseguir que espesseixi. 
Ara ja ho podrem abocar dins de bols individuals.

Ho deixarem refredar i ho guardarem dins la nevera.