English:
This is an economical one, but very tasty. And not
complicated.
You can add more ingredients but this is the basic
recipe.
3 Cups of rice
Double the amount of rice in volume of boiling water
or vegetable broth.
2 chicken wings
100 gr. Chopped pork rib
5 langoustines
5 shrimp
2 handfuls of mussels
1 or 2 Squid, (it depend on the size), sliced
200 gr. green peas
1 roasted red pepper
2 artichoke, sliced
2 onions, sliced or minced
5 red tomatoes (boil the tomatoes for 2 minutes and remove
the skin)
1 carrot, sliced
1 green pepper, sliced
A head of garlic
A bay leaf
Salt, black pepper, paprika
1 teaspoon of sugar
Chopped and well mixed: parsley, a garlic glove, 6
toasted almonds, 6 toasted hazelnuts. 6 pine nuts, a slice of fried bread, 2
strands of toasted saffron (I recommend you to put them on top of the lid while
you are cooking. The saffron will become toasted enough) and salt.
Put the oil in a paella pan over a medium-high heat;
add a bay leaf and the garlic. Heat, and when the oil is hot add the chopped
onion, the sliced green pepper and the sliced carrot, add salt. Then put the
seasoned pork rib and the seasoned chicken wings in the paella. When the meat
becomes golden add the sliced squid, the langoustines and the shrimp, add salt
and paprika. Immediately add the boiled and chopped tomatoes, add salt, pepper
and a teaspoon of sugar. Stir a little.
Heat the oven to 180ºC (we will finish the cooking in
the oven)
Set aside the lobster and the shrimp.
Put the mussels in a pot without water, over a
medium-high heat (you can add a glass of white wine to boil them) until they
open. Do not pour the water off. We will add it to the vegetable broth to boil
the rice.
Put the rice in the paella pan, you can season it with
salt and pepper. Add the green peas and the sliced artichokes. One minute later
add the water or the broth. Do not stir it too much. Let it boil for 8 minutes.
Once you have chopped the parsley, the saffron, the
garlic and the toasted nuts, toss well in the paella pan.
Add the langoustines, shrimp, the mussels and the
roasted red pepper.
If the water is absorbed add more water.
Now, put the paella in the oven for 10 minutes.
And that’s it!!!!
Let stand for 10 minutes before serving.
Català:
Aquesta
és una recepta econòmica però amb molt gust i gens complicada. Podeu afegir-hi
més ingredients però aquesta és la bàsica.
500
gr. d’arròs
Doble
quantitat en volum de brou vegetal o d’aigua bullent.
2 ales
de pollastre
100gr.
de cap de costella de porc
5 escamarlans
5 gambes
2
grapats de musclos
1 o
2 calamars ( depenent de la mida), tallats a rodanxes
200gr.
de pèsols
1
pebrot escalivat
2 carxofes
1 cebes,
tallades a rodanxes o trinxades
5 tomàquets
vermells ( bullits durant 2 minuts, aleshores hi treurem la pell i els
tallarem)
1 Pastanaga
tallada a rodanxes
1
Pebrot verd tallat a rodanxes
1
Cabeça d’alls
Una
fulla de llorer
Sal,
pebre, pebre dolç vermell
Una
culleradeta de sucre
Per
la picada: Julivert, un gra d’all, 6 ametlles torrades, 6 avellanes, 6 pinyons una llesqueta de pa fregit, safrà ( recomano posar el safrà sobre la tapadora
de la paella, mentrestant es va fent la cocció. Al cap d’una estoneta tindrem
el safrà prou cuit per utilitzar-lo quan hàgim de fer la picada) i sal.
Posarem
oli a la paella a foc mig alt; hi col·locarem la fulla de safrà i la cabeça
d’alls. Quan l’oli és calent hi posarem la ceba i la pastanaga trinxades i el pebrot verd tallat a rodanxes,
hi tirarem sal.
Després
hi posarem el cap de costella i les ales de pollastre, hi tirarem sal i pebre.
Quan la carn es cou i té aquell to daurat, hi posarem a la paella, els
calamars, els escamarlans i les gambes. Ho salarem i hi tirarem pebre negre i
pebre dolç vermell. Tot seguit hi tirarem el tomàquet trossejat i sense pell,
sal i una culleradeta de sucre. Ho remenarem una mica.
Encendrem
el forn a 180ºC (doncs finalitzarem la cocció de la paella dins el forn)
Traurem
les gambes i els escamarlans i els reservarem a part.
Posarem
els musclos dins un pot sense aigua al foc (podem afegir-hi un got de vi blanc
per bullir-los) i els traurem quan
s’hagin obert. No llençarem l’aigua que han desprès doncs la utilitzarem per
afegir-la al brou o aigua per bullir l’arròs.
Posarem
l’arròs a la paella, assaoneu amb sal. Hi posarem els pèsols i les carxofes. Un
minut després hi tirarem l’aigua o el brou. No ho remenarem massa i deixarem
que bulli durant 8 minuts
Una
vegada hàgim fet la picada amb el julivert, el safrà, l’all i els fruits secs,
ho tirarem a la paella i ho remenarem que quedi ben escampat.
Hi
afegirem els escamarlans, les gambes, els musclos i el pebrot vermell escalivat.
Si
l’aigua queda absorbida en podem afegir més.
Ara,
posem la paella dins el forn durant 10 minuts.
I
ja està!!!!!
It looks gourmet and so delicious.
ReplyDelete