Monday, 5 May 2014

Cheese soufflé




English:


This is an easy soufflé recipe to follow and very simple to prepare.

Ingredients:

A cup of milk
4 eggs
60gr of grated emmental cheese
60gr of mimolette vieille cheese (diced)
40gr of butter
30gr of flour
salt and pepper
a pinch of ground nutmeg
Chives (optional)

Preheat the oven to 180ºC

Heat the butter in a sauce-pan. Stir in the flour. Then whisk for 1 minute. Pour in 1 cup of hot milk; add a teaspoon of salt, a pinch of pepper and nutmeg.( Continue whisking as you add the other ingredients )

Take a bowl and crack in the egg yolks, beat and add them to the mixture of butter, flour and milk. Stir until well combined.

Then, add the diced mimolette cheese and the grated emmental cheese. Seasoned with salt and pepper and the chives.

Whisk the egg whites with a pinch of salt in a large glass bowl until foamy. Pour the whisked whites gently into the mixture of cheese.

Take a soufflé dish and put a sheet of non-stick baking paper on the base.

Pour the mixture into the soufflé dish. Bake it for 25 minutes or until the soufflé is puffed and golden brown on top and the centre moves slightly when the dish is shaken gently. (Do not open the oven during the baking)

Serve immediately.

Lovely!!! Anything with cheese is great!!!




























Català


Es una recepta de soufflé fàcil de seguir i molt fàcil de preparar.

Ingredients:

Una tassa de llet
4 ous
60gr de formatge emmental ratllat
60gr de formatge vieille mimolette ( tallat a daus )
40gr de mantega
30gr de farina
Sal i pebre
Un pessic de nou moscada mòlta
Cibulet (opcional)

Engegarem el forn a 180ºC

Escalfarem la mantega en un pot i hi incorporarem la farina. Ho remenarem durant 1 minut i hi abocarem 1 tassa de llet calenta; una culleradeta de sal, un pessic de pebre i nou moscada. ( mentre hi afegim els altres ingredients continuarem remenant)

Dins d'un bol hi posarem els rovells d'ou, els batrem i hi afegirem la barreja de mantega, farina i llet . Remenarem fins que estiguin ben barrejats.

Després, hi afegirem el formatge "mimolette" tallat a daus i el formatge emmental ratllat. Tirarem sal i pebre i el cibulet si es vol.

Batrem les clares d'ou amb una mica de sal en un bol gran de vidre fins que quedin a punt de neu. Abocarem les clares batudes suaument a la barreja de formatge.

Agafarem un motlle de soufflé i hi posarem un full de paper de forn antiadherent a la base.

Posarem la barreja dins del motlle i ho enfornarem durant 25 minuts o fins que el soufflé es vagi inflant i quedi a l daurat part superior i el centre es mou lleugerament quan movem el motlle. (No podem obrir el forn durant la cocció)

Servirem immediatament.


Mmmmm quina olor fa!!!! Qualsevol recepta amb formatge és genial!!!