English:
Panellets are a traditional dessert that Catalan
people eat for All Saints day.
250gr raw grated almonds
250gr of sugar
250gr of sweet potatoes (you could use normal
potatoes)
100gr of pines nuts
50gr of grated coconut
Lemon zest
1 egg
Some starch (flour)
Cook the sweet potatoes (with peel) in a pot of
boiling water or bake them in the oven. When they become soft take them out and
set aside to cool
.
Then peel the sweet potatoes and make a dry purée (you
can use a fork or a food processor)
Add the sugar, the raw grated almonds and the lemon
zest to the sweet potatoes purée. Mix well and form a paste
.
Preheat the oven to a high heat.
Retain some paste if you want to make some coconut or
coffee ones as well.
Mix the basic paste with the grated coconut (the same
amount of sugar in volume of grated coconut) and make pyramids instead of
balls.
And for the pine panellets, make little balls with the
mixture. Roll the panellets balls over some starch and dip them in beaten egg
white and roll again over a surface of pine nuts until the balls are completely
covered by the nuts. Paint the panellets with egg yolk.
Take tray and put a sheet of non-stick baking paper on
the base. Then place the panellets on it and bake them in the oven for 10
minutes.
They taste better one or two days later.
The panellets can be decorated with candied fruits.
Any combination will be sweet and perfect!!!!
Català:
Espero
que us agradin!!!!
250gr
d’ametlla crua ratllada
250gr
de sucre
250gr
de moniatos o patata
100gr
de pinyons
50gr
de coco ratllat
Ratlladura
de llimona
1
ou
Fècula
Bullir
els moniatos o les patates amb la pell hi tot. Si en teniu de cuits al forn
també valen. Els deixarem refredar.
Pelarem
els moniatos i en farem un puré sec. Hi afegirem el sucre les ametlles i la
ratlladura de llimona. Ho remenarem fins que quedi ben lligat, si la barreja la
treballem massa l’haurem de posar a la nevera una estona perquè torni agafa
consistència i ens faciliti l’elaboració.
Encendrem
el forn a temperatura alta.
Reservarem
una mica de pasta base per si volem fer-ne de coco o de cafè...
Aleshores
barrejarem la pasta amb el coco ratllat (la mateixa quantitat de pasta que de
coco en volum) i hi podem donar forma de piràmide.
Un altre
varietat de panellet seria afegir-hi cacau, i una altre seria barrejar-hi una
cullerada de melmelada a la pasta base.
I per
fer els de pinyons agafarem trossets de pasta, farem boletes petites que primer
les passarem per fècula, després per la
clara d’ou un xic batuda i després les farem rodar sobre un llit de pinyons d’aquesta
manera, quedaran els pinyons enganxats.
Els col·locarem en una safata on hi
haurem posat a la base un paper de forn perquè els panellets no s’enganxin. Els
pintarem amb una mica de rovell d’ou.
Els
posarem al forn a temperatura forta durant 10 minuts.
Després
els traurem i deixarem refredar.
Són
més bons si ja han passat dos dies després de la cocció.
També
els podeu decorar amb fruita confitada.
Qualsevol
combinació serà perfecte!!!!
No comments:
Post a Comment