Wednesday 30 October 2013

Panellets





English:


Panellets are a traditional dessert that Catalan people eat for All Saints day.



250gr raw grated almonds
250gr of sugar
250gr of sweet potatoes (you could use normal potatoes)
100gr of pines nuts
50gr of grated coconut
Lemon zest
1 egg
Some starch (flour)


Cook the sweet potatoes (with peel) in a pot of boiling water or bake them in the oven. When they become soft take them out and set aside to cool
.
Then peel the sweet potatoes and make a dry purée (you can use a fork or a food processor)

Add the sugar, the raw grated almonds and the lemon zest to the sweet potatoes purée. Mix well and form a paste
.
Preheat the oven to a high heat.

Retain some paste if you want to make some coconut or coffee ones as well.

Mix the basic paste with the grated coconut (the same amount of sugar in volume of grated coconut) and make pyramids instead of balls.

You could try with some cocoa or a spoon of fruit jam before making the balls.


And for the pine panellets, make little balls with the mixture. Roll the panellets balls over some starch and dip them in beaten egg white and roll again over a surface of pine nuts until the balls are completely covered by the nuts. Paint the panellets with egg yolk.

Take tray and put a sheet of non-stick baking paper on the base. Then place the panellets on it and bake them in the oven for 10 minutes.

They taste better one or two days later.

The panellets can be decorated with candied fruits.

Any combination will be sweet and perfect!!!!








Català:


Espero que us agradin!!!!

250gr d’ametlla crua ratllada
250gr de sucre
250gr de moniatos o patata
100gr de pinyons
50gr de coco ratllat
Ratlladura de llimona
1 ou
Fècula


Bullir els moniatos o les patates amb la pell hi tot. Si en teniu de cuits al forn també valen. Els deixarem refredar.

Pelarem els moniatos i en farem un puré sec. Hi afegirem el sucre les ametlles i la ratlladura de llimona. Ho remenarem fins que quedi ben lligat, si la barreja la treballem massa l’haurem de posar a la nevera una estona perquè torni agafa consistència i ens faciliti l’elaboració.

Encendrem el forn a temperatura alta.

Reservarem una mica de pasta base per si volem fer-ne de coco o de cafè...

Aleshores barrejarem la pasta amb el coco ratllat (la mateixa quantitat de pasta que de coco en volum) i hi podem donar forma de piràmide.

Un altre varietat de panellet seria afegir-hi cacau, i una altre seria barrejar-hi una cullerada de melmelada a la pasta base.

I per fer els de pinyons agafarem trossets de pasta, farem boletes petites que primer les passarem per fècula,  després per la clara d’ou un xic batuda i després les farem rodar sobre un llit de pinyons d’aquesta manera, quedaran els pinyons enganxats.
Els col·locarem en una safata on hi haurem posat a la base un paper de forn perquè els panellets no s’enganxin. Els pintarem amb una mica de rovell d’ou.

Els posarem al forn a temperatura forta durant 10 minuts.

Després els traurem i deixarem refredar.

Són més bons si ja han passat dos dies després de la cocció.

També els podeu decorar amb fruita confitada.

Qualsevol combinació serà  perfecte!!!!








No comments:

Post a Comment