Sunday, 27 October 2013

Mushrooms with garlic and parsley - Rovellons amb all i julivert





English:


It’s autumn!!


500gr of mushrooms (rovellons)
1 clove of garlic
Olive oil
Salt and pepper


Remove any remaining soil from the mushrooms under water. We will then place them on a napkin to dry.

Chop the clove of garlic.

Put some olive oil in a pan. When the oil is hot; fry the chopped clove of garlic over a medium heat. Season the mushrooms with salt.

When the garlic is golden add the dried and cleaned mushrooms on it.
They are going to let off some water. We have to wait until it disappears.
Chop the parsley and sprinkle it on the mushrooms. Season the mushrooms with pepper.

Cook them until they take on a brown colour.


It should be a thick stew.







Català:

Ja és la tardor!!


500 gr de rovellons
1 gra gros d’all
Julivert
Sal i pebre

Rentarem els bolets (els posarem durant una estona amb aigua i vinagre)
Després els passarem per sota l’aixeta i els col·locarem sobre un tovalló de paper per treure’n l’aigua un cop nets.

Primer tallaremmolt petit l’all i el posarem en una paella amb oli d’oliva perqùe es dauri una mica ( ha de tenir aquell color brillant)
Aleshores salarem els rovellons i els tirarem a la paella, ha d’anar coent-se. 

Els bolets deixen anar aigua mentre es couen, esperarem que desapareixi, abans però enmig de la cocció hi tirarem pebre negre mòlt i julivert.


Ha de quedar un suquet espès.