Thursday, 20 November 2014

Hot chocolate with churros – Xocolata amb xurros




English:

It’s a pleasure to enjoy a homemade breakfast or a snack like this one.
Let’s start with the churro dough recipe.


Churro dough:

1 cup of flour
2 cups of water
25gr of margarine
A piece of vanilla
1 teaspoon of sugar
Lemon zest
A pinch of salt
Sugar for coating

Take a pot and heat the water in it, add the teaspoon of sugar, the pinch of salt and the margarine. Toss well and add the vanilla and the lemon zest.

Then, add the flour (all at once) and stir vigorously over a low heat until the dough doesn’t stick to the wall of the pot or when the mixture becomes moist and you can easily make a ball. Remove from heat.

Next, put the dough in a pastry bag with a large start tip. Make the churros.

Take a pan and heat one-third full of olive oil over a heat high.

When the oil is hot add the churros and fry until golden. Remove from the heat and set on a towel paper.

Place the churros on a tray and dump sugar on them.


Hot chocolate:

200gr of dark chocolate
1 teaspoon of vanilla
2 cups of milk
4 tablespoons of corn stark

Combine the chocolate, a pinch of salt, the vanilla and the milk in a saucepan over a low heat. Let it cook for a few minutes or until the chocolate has melted.

Next, dilute the starch with a little cold milk and add it to the chocolate mixture. Stir the mixture constantly. Let it boil for 2 minutes. Remove from the heat and stir until it becomes thick and smooth.

Pour into a cup and dip the churros in it.

Serve warm.


I love this recipe!!!!



















Català:

És un plaer gaudir d'un esmorzar o d’un berenar com aquest.

Anem a començar amb la recepta per fer els xurros.

Pasta per fer xurros:

250gr de farina
½ litre d'aigua
25gr de margarina
Un trossset de vainilla
1 culleradeta de sucre
Ratlladura de llimona
Un polsim de sal
Sucre per tirar per sobre dels xurros

Escalfarem aigua en un pot de cuina, hi afegirem la culleradeta de sucre, la mica de sal i la margarina. Ho barrejarem bé i hi tirarem la vainilla i la ratlladura de llimona.

A continuació, hi tirarem la farina, tot d’un cop. Ho courem a foc lent i anirem remenant  fins que la massa no s'enganxi a la paret del cassó o quan amb la massa es pugui fer fàcilment una bola. Ho traurem del foc.

Aleshores posarem la massa en una mànega pastissera (ha de tenir un broc arrissat i gran). Farem els xurros.

Omplirem una paella amb oli d'oliva.

Quan l'oli estigui ben calent fregirem els xurros i fregirem els xurros fins que siguin rossos. Els retirarem del foc i els posarem sobre  un paper absorbent de cuina.

Col·locarem els xurros en una safata i hi tirarem força sucre per sobre.

Xocolata desfeta:

200 g de xocolata negra
1 culleradeta de vainilla
½ litre de llet
4 cullerades de fècula.

Posarem la xocolata al foc amb la llet i hi tirarem la vainilla i el pessic de sal. Ho courem durant uns minuts o fins que la xocolata s'hagi fos.

Després, diluirem el midó amb una mica de llet freda i ho tirarem a la barreja de xocolata quan bulli. Remenarem la barreja constantment. Ho  deixarem bullir durant 2 minuts. Ho retirarem del foc i continuarem remenant fins que tinguem una xocolata espessa i ben fina.

Abocarem xocolata en una tassa per poder-hi sucar els xurros.

Serviu la xoxcolata ben calenta.

M'encanta aquesta recepta !!!!