Saturday 4 May 2013

Meat pie - Pastís de carn




English


A pound of ground beef and pork
Half a dozen leeks
A bunch of carrots
A handful of pine nuts
2 eggs
Half a glass of tomato sauce
Oregano
Salt, oil
Puff pastry   (two, three or four pieces, depending on the size)

Once you have sliced the carrots and leeks (you can cut them with a food processor), put oil in a pan, salt and fry them. Remove the vegetables from the frying-pan. In the same pan fry the meat, add salt and pepper.
Fry the pine nuts.
Mix all the fried ingredients in a bowl and add the 2 eggs and the tomato sauce.
Flatten the puff pastry with a rolling-pin if necessary.
Heat the oven to 200ºC.
Take a tray, put oil in a base or a sheet of non-stick baking paper. Put on the puff pastry and add the meat and vegetable mixture mix on the pastry. Then close the pie like a package. Spray a little water on top.
Put the pie in the oven, for 20 minutes more or less or until the pastry’s well puffed.

Bon appetit!!!




Català


½ Kl de carn picada de vedella i porc
Mitja dotzena de porros
Un manat de pastanagues
Un grapat de pinyons
2 ous
Mig got de salsa de tomàquet
Orenga
Sal, oli
Pasta de full (dos, tres o quatre plaques depenent de la mida)

Tallar petit el porros i la pastanaga ( es pot fer servir la màquina picadora ).
Posar  oli en una paella quan estigui calent, col·locar-hi els porros i la pastanaga, salar-ho i fregir-los . Un cop fregits els traurem de la paella. En el mateix oli hi fregirem la carn salpebrada .Fregir els pinyons.
Barrejar tots els ingredients que hem fregit en un bol i hi afegirem 2 ous i la salsa de tomàquet.
Estendrem la pasta de full , si fos necessari ho farem  amb un corró.
Encendrem el forn a 200ºC.
En una safata , hi posarem oli o un paper antiadherent especial pel forn.
Posarem primer la pasta de full i hi posarem la barreja a sobre. Per tancar el pastís ho farem com si fos un paquetet .Finalment hi tirarem unes gotes d’ aigua per humitejar i segellar el pastís, d’ aquesta manera  facilitarem la cocció.
Posar el pastís de carn al forn durant uns 20 minuts més o menys o bé el podem treure quan veiem que està suficientment cuit.

Bon profit!!! 

1 comment: