Thursday 20 March 2014

Dried beans with sausages - Mongetes seques amb botifarra

English:

Legumes are nutrients powerhouses, so they do your body good!!!
It’s cheaper and healthy. Typical Catalan food ;)))


½ kl of beans
1 carrot
1 onion or a leek
1 clove of garlic
A bunch of celery
Salt and pepper
A bay leaf
Olive oil
Raw sausages
50gr of bacon


Take a large pot and pour some oil in it. Add the bay leaf. When the oil is hot, fry the chopped onion and the chopped carrot. Add salt, pepper, the celery and a glove of garlic.

When the vegetables become golden add the beans, seasoned with salt and pepper. Cover with warm water and bring to the boil.

Then, reduce heat and cook until beans are tender (1h or 1h ½)
Keep them in the boiled water for 2 hours before draining them. Remove the celery and the bay leaf.

Preheat the oven to 180ºC

Now, take a pan and fry the diced bacon and the sausages until they become golden. Then, add the drained beans to the pan. Stir and remove from the heat.

Cover the pan put them in the oven for 10 minutes.


Simple and good. So tasty!!
























Català:


Els llegums tenen moltes proteïnes.  
És un plat barat i saludable. Típic menjar català :))


½ kl de mongetes seques
1 pastanaga
1 ceba o porro
1 gra d'all
Una branqueta d'api
Sal i pebre
Una fulla de llorer
Oli d'oliva
Botifarres crues
50gr de cansalada viada



En una olla gran i abocarem una mica d'oli. Hi afegirem una fulla de llorer. Quan l'oli estigui calent, hi fregirem la ceba i la pastanaga tallades ben petites. Hi tirarem sal, pebre, l'api i un gra d'all.

Quan les verdures estiguin sofregides, hi afegeixen les mongetes, ho salpebrem i ho cobrim amb aigua tèbia. Primer ho deixarem bullir i després reduirem el foc. Ho deixarem coure 1hora o hora i mitja aproximadament.
Un cop acabada la cocció, hi tirarem un raig d’aigua freda i les deixarem reposar dins l’olla durant un parell d’hores.

Passades les dues hores, les escorrerem, traurem l’api, la fulla de llorer i l'all.

Encendrem el forn a 180ºC

Ara, en una paella hi fregirem la cansalada tallada a daus i les botifarres  fins que la cansalada estigui torradeta. Aleshores, hi afegirem les mongetes ja cuites i escorregudes a la paella. Remenarem i ho retirarem del foc.

Per últim ho abocarem tot dins una safata que pugui anar al forn i ho enfornarem durant 10 minuts.


Senzill i bo, bo!!!







No comments:

Post a Comment