Sunday, 2 June 2013

Paella Valenciana





English:


This is an economical one, but very tasty. And not complicated.
You can add more ingredients but this is the basic recipe.


3 Cups of rice
Double the amount of rice in volume of boiling water or vegetable broth.
2 chicken wings
100 gr. Chopped pork rib
5 langoustines
5 shrimp
2 handfuls of mussels
1 or 2 Squid, (it depend on the size), sliced
200 gr. green peas
1 roasted red pepper
2 artichoke, sliced
2 onions, sliced or minced
5 red tomatoes (boil the tomatoes for 2 minutes and remove the skin)
1 carrot, sliced
1 green pepper, sliced
A head of garlic
A bay leaf
Salt, black pepper, paprika
1 teaspoon of sugar

Chopped and well mixed: parsley, a garlic glove, 6 toasted almonds, 6 toasted hazelnuts. 6 pine nuts, a slice of fried bread, 2 strands of toasted saffron (I recommend you to put them on top of the lid while you are cooking. The saffron will become toasted enough) and salt.

 Put the oil in a paella pan over a medium-high heat; add a bay leaf and the garlic. Heat, and when the oil is hot add the chopped onion, the sliced green pepper and the sliced carrot, add salt. Then put the seasoned pork rib and the seasoned chicken wings in the paella. When the meat becomes golden add the sliced squid, the langoustines and the shrimp, add salt and paprika. Immediately add the boiled and chopped tomatoes, add salt, pepper and a teaspoon of sugar. Stir a little.

Heat the oven to 180ºC (we will finish the cooking in the oven)

Set aside the lobster and the shrimp.
Put the mussels in a pot without water, over a medium-high heat (you can add a glass of white wine to boil them) until they open. Do not pour the water off. We will add it to the vegetable broth to boil the rice.

Put the rice in the paella pan, you can season it with salt and pepper. Add the green peas and the sliced artichokes. One minute later add the water or the broth. Do not stir it too much. Let it boil for 8 minutes.

Once you have chopped the parsley, the saffron, the garlic and the toasted nuts, toss well in the paella pan.

Add the langoustines, shrimp, the mussels and the roasted red pepper.
If the water is absorbed add more water.

Now, put the paella in the oven for 10 minutes.

And that’s it!!!!

Let stand for 10 minutes before serving.









Català:


Aquesta és una recepta econòmica però amb molt gust i gens complicada. Podeu afegir-hi més ingredients però aquesta és la bàsica.


500 gr. d’arròs
Doble quantitat en volum de brou vegetal o d’aigua bullent.
2 ales de pollastre
100gr. de cap de costella de porc
5 escamarlans
5 gambes
2 grapats de musclos
1 o 2 calamars ( depenent de la mida), tallats a rodanxes
200gr. de pèsols
1 pebrot escalivat
2 carxofes
1 cebes, tallades a rodanxes o trinxades
5 tomàquets vermells ( bullits durant 2 minuts, aleshores hi treurem la pell i els tallarem)
1 Pastanaga tallada a rodanxes
1 Pebrot verd tallat a rodanxes
1 Cabeça d’alls
Una fulla de llorer
Sal, pebre, pebre dolç vermell
Una culleradeta de sucre

Per la picada: Julivert, un gra d’all, 6 ametlles torrades, 6 avellanes, 6 pinyons  una llesqueta de pa fregit, safrà ( recomano posar el safrà sobre la tapadora de la paella, mentrestant es va fent la cocció. Al cap d’una estoneta tindrem el safrà prou cuit per utilitzar-lo quan hàgim de fer la picada) i sal.

Posarem oli a la paella a foc mig alt; hi col·locarem la fulla de safrà i la cabeça d’alls. Quan l’oli és calent hi posarem la ceba i la pastanaga  trinxades i el pebrot verd tallat a rodanxes, hi tirarem sal.

Després hi posarem el cap de costella i les ales de pollastre, hi tirarem sal i pebre. Quan la carn es cou i té aquell to daurat, hi posarem a la paella, els calamars, els escamarlans i les gambes. Ho salarem i hi tirarem pebre negre i pebre dolç vermell. Tot seguit hi tirarem el tomàquet trossejat i sense pell, sal i una culleradeta de sucre. Ho remenarem una mica.

Encendrem el forn a 180ºC (doncs finalitzarem la cocció de la paella dins el forn)

Traurem les gambes i els escamarlans i els reservarem a part.

Posarem els musclos dins un pot sense aigua al foc (podem afegir-hi un got de vi blanc per bullir-los)  i els traurem quan s’hagin obert. No llençarem l’aigua que han desprès doncs la utilitzarem per afegir-la al brou o aigua per bullir l’arròs.

Posarem l’arròs a la paella, assaoneu amb sal. Hi posarem els pèsols i les carxofes. Un minut després hi tirarem l’aigua o el brou. No ho remenarem massa i deixarem que bulli durant 8 minuts

Una vegada hàgim fet la picada amb el julivert, el safrà, l’all i els fruits secs, ho tirarem a la paella i ho remenarem que quedi ben escampat.
Hi afegirem els escamarlans, les gambes, els musclos i el pebrot vermell escalivat.
Si l’aigua queda absorbida en podem afegir més.

Ara, posem la paella dins el forn durant 10 minuts.

I ja està!!!!!

La deixarem reposar 10 minuts abans de servir.