Thursday, 30 May 2013

Peasant salad - Amanida pagesa






English:



Last weekend I went to Formentera (Balearic Island) and I was fond of their simple cuisine. I decided to share with you this wonderful salad. I hope you’ll enjoy it.



2 slices of toasted bread
4 sliced ripe red tomatoes
1 Chopped clove of garlic
2 sliced green peppers
1 sliced red pepper
Olives
1 sliced onion
3 boiled and sliced potatoes
Dried fish (into small pieces or crumbled) you can also use fresh fish (anchovies without spines…) the fishmonger can remove the spines.
Oil, salt and paprika


Put the oil in a pan over a medium heat and fry the chopped clove of garlic for 2 minutes. Do not let it burn
.
Take a bowl and put in it the boiled sliced potatoes. Add salt and sprinkle with a pinch of paprika. Now add the red and green peppers, the sliced tomatoes, the sliced onion, the dry fish, the olives and the croutons.

In case of using fresh fish, add salt, flour the fish and fry with olive oil.

Season with the oil flavoured with garlic.

I can smell the sea!!!











Català:



El cap de setmana passat vaig anar a Formentera i em va encantar la seva cuina senzilla però del tot gustosa. Així que he decidit compartir amb vosaltres un plat típic de l'illa. Desitjo que us agradi tant com a mi.



2 llesques de pa torrat
4 tomàquets madurs i tallats a daus
1 gra d’all tallat a làmines
2 pebrots verds tallats
1 pebrot vermell tallat
Olives
1 ceba tallada a rodanxes
3 patates bullides i tallades a daus
Peix sec esmicolat, en el cas que no se’n trobi es pot fer servir peix blau com el seitó. Sense cap ni espina. A la peixateria ja ens el prepararan.

Oli, sal, pebre dolç vermell

Posar oli en una paella a foc mig i fregir-hi l’all tallat petit. Ho farem durant 2 minuts vigilant que no es cremi.
Agafarem un bol i hi col·locarem les patates bullides i tallades. Hi afegirem sal i un pessic de pebre vermell. Ara hi posarem els pebrots tallats, els tomàquets, la ceba, el peix sec, les olives i els crostons de pa.

En el cas de fer sevir peix fresc, el salarem, l’enfarinarem i el fregirem amb l’oli d’oliva.

Ho amanim amb l’oli aromatitzat amb all.

Mmmmm, em sembla sentir l’olor del mar.








No comments:

Post a Comment