Sunday, 21 September 2014

Asparagus, brie and figs - Espàrrecs, brie i figues

 English:

Simple but wonderful!!!


A bunch of asparagus
Brie cheese (diced)
1 egg

Olive oil
Breadcrumbs for the coating
Pines, almonds, pistachios and raisins
Salt and pepper
Fig jam


Rinse the asparagus and cut the white ends.
Heat some oil in a deep pan over a medium heat. Add the asparagus and cook them “al dente".

Pour the breadcrumbs into a bowl and the whisked egg into another.
Dip the diced brie cheese. Then roll them in the breadcrumbs until well coated.
Take a frying-pan and heat some oil. When the oil is hot, place the diced brie, turn them until golden. Remove the brie and set on a paper towel to absorb the oil. In the same pan, fry the pines, almonds, pistachios and the raisins.

For the fig jam:
Sugar (the same amount of sugar in volume of minced figs)
A teaspoon of lemon juice

Wash the fruit. Peel and mince the figs. Put them in a large pot. Add the sugar and a teaspoon of lemon juice. Stir until well mixed. Then bring them to boil over a medium-high heat. Then reduce the heat. Stir occasionally until the sugar dissolves and the figs become soft.

For preparing the meal:

First layer: place the cooked asparagus on the plate.
Second layer: put the brie cheese on top of the asparagus.
Third layer: sprinkle some fried pines…..on top of the cheese.
And add a spoon of fig jam on top.

This is a fabulous combination!!!!


















Català:

Senzill però molt bo !!!

Un manat d'espàrrecs
Formatge Brie (tallat a daus)
1 ou
Oli d'oliva
Pa ratllat per arrebossar
Pinyons, ametlles, festucs i panses
Sal i pebre
melmelada de figues

Esbandir els espàrrecs i tallar dels extrems blancs.

Escalfar una mica d'oli en una paella fonda a foc mig, quan estigui l’oli calent , hi courem els espàrrecs "al dente".

Posarem el pa ratllat en un bol i l'ou batut en un altre.
Passarem  els daus de brie per ou batut. I els farem rodar per pa ratllat fins que estigui ben coberts.

Agafarem una paella i hi escalfarem una mica d’oli. Quan l'oli estigui calent hi posarem el formatge i el fregirem fins que estiguin daurat. Aleshores un cop fregit els traurem i els posarem sobre d’un paper de cuina perquè absorbeixi l'oli. En la mateixa paella hi fregirem els pinyons, les ametlles, els festucs i les panses.

Per fer la melmelada de figues:

Sucre (la mateixa quantitat de sucre en volum que de figues trossejades)
Una culleradeta de suc de llimona
Renta la fruita. Pela i trosseja la fruita. Posarem la fruita en un pot per anar al foc. Hi afegirem el sucre i la cullerada de suc de llimona. Ho remenarem fins que quedi ben barrejat. Ho posarem al foc una mica fort i un cop bulli baixarem el foc i ho anirem remenant de tant en tant. Fins que el sucre es dissolgui i la fruita quedi tova.

Per a la preparació del plat:

Primera capa: col·locar els espàrrecs cuits.
Segona capa: posar el formatge brie sobre dels espàrrecs
Tercera capa: escampar els pinyons.... fregits per sobre del formatge i espàrrecs
I finalment hi tirarem per sobre una cullerada de melmelada de figues.

Es una fantàstica combinació !!!!