English:
Last October I was joined the cooking master classes at
the Forum Barcelona gastronomic. It was amazing. Carlo Cracco prepared a lemon
risotto and I wrote down some notes.
Here you are my modest version.
Hope you love it.
240gr Carnaroli rice
45gr of butter
1 small shallot or onion (finely chopped)
Squeezed lemon (verdelli or lime)
Salt and pepper
Olive oil
1lt of water (instead of stock)
Grated rind of verdelli lemon (scalding several times with water for to losing bitterness)
Lemon caramel (sugar, water and squeezed lemon)
100 gr of stracchino cheese or ricotta
80gr of grated parmigiano cheese
Few drops of almond essence
Toppings: caramelized lemon, ground almonds, lemon
zest, fresh herbs and olive oil
Take a casserole and cook the shallot with the butter,
add the rice. Season with salt and pepper. Stir continuously until the rice is
lightly roasted.
Now, add the squeezed lemon instead of wine, simmer
until it is absorbed by the rice. Stir.
Add hot water, cook over a medium heat and keep
stirring until all the water is absorbed (if it’s necessary add more water) Add
salt and pepper. Stir.
Remove from heat and add the final ingredients as
stracchino cheese. Stir and add the parmesan cheese and the olive oil.
You can leave the risotto to sit for a few minutes so
that all the flavors and liquid absorb and settle.
Stir through the almond essence, caramelized lemon,
ground almonds, lemon zest and fresh herbs before serving.
A wonderful light risotto!!!
Català:
L'octubre
passat vaig estar al Fòrum Gastronòmic Barcelona. Va ser molt interessant.
Carlo Cracco va preparar un risotto de llimona i vaig fer algunes anotacions.....
Aquí
teniu la meva modesta versió.
Espero
que us agradi.
240gr
d’arròs carnaroli
45gr
de mantega
1
escalunya petita o ceba (finament picada)
El
suc d’una llimona (Verdelli o lima)
Sal
i pebre
Oli
d'oliva
1lt
d'aigua (calenta)
Ratlladura
de la llimona verdelli(que escaldarem amb aigua unes quantes vegades per perdre l'amargor)
Caramel
de llimona (sucre, aigua i llimona espremuda)
100
gr de formatge ricotta o stracchino
80
g de formatge parmesà ratllat
Unes
gotes d'essència d'ametlles
Per
finalitzar el plat: llimona caramel·litzat, ametlles mòltes, la ratlladura de
llimona, herbes fresques i oli d'oliva.
En
una cassola fregirem l'escalunya amb la mantega i hi afegirem l'arròs. Hi
tirarem sal i pebre. Remenarem contínuament fins que l’arròs es torri
lleugerament.
Ara,
en lloc de vi hi tirarem el suc de llimona, ho courem fins que és absorbit per
l'arròs. Anem remenant.
Afegir
aigua calenta, deixar-ho coure però remenant de tan en tan fins que l’aigua
s'hagi absorbit (afegirem més aigua si cal). Rectificarem de sal i pebre.
Ho
treurem del foc i hi afegirem el formatge stracchino. Remenar i hi tirarem el
formatge parmesà i l'oli d'oliva.
Podem
deixar reposar el risotto mentre acabem de montar el plat.
Hi
tirarem unes gotes d'essència d'ametlla, llimona caramel·litzat, ametlles
mòltes, la ratlladura de llimona, herbes fresques i oli d'oliva abans de
servir.
No comments:
Post a Comment