Monday 20 May 2013

Paella





English



Paella it is actually quite simple to make. You will fall in love with the smell and taste.
Let me show you one type of paella. Today we’ll start with a meat paella.



Ingredients:


½ kl of rice
Double the amount of rice in volume of boiling water or broth
5 pork sausages
¼ kl of pork rib, chopped
A chopped chicken breast
1 roasted red pepper
1 onion, sliced or minced
A head of garlic
5 red tomatoes (boil the tomatoes for 2 minutes and remove the skin)
A bay leaf
Parsley
2 artichokes, sliced (optional)
1cup of green peas

Chopped until well mixed: parsley, a garlic glove, 6 toasted almonds, 6 toasted hazelnuts, 6 pine nuts, 2 strands toasted saffron (just a little bit), salt.

Salt, black pepper, paprika (a half teaspoon)
1 teaspoon of sugar


Put the oil in a paella pan over a medium- high heat; add a bay leaf and the garlic head, when the oil is hot add the chopped, seasoned pork rib then the sausages and the seasoned chicken. When the meat becomes golden, set aside and add the sliced onion. Now, we add the paprika and immediately add the boiled and chopped tomatoes, add salt, pepper and teaspoon of sugar. Stir a little.

Put the meat and the rice in the paella pan and 1 minute after add the water or the broth. You can season it with salt and pepper. Bring to the boil for 5 minutes. Add the green peas and the artichokes; do not stir it too much. If the water is absorbed add more water
.
Once you have chopped the parsley, the saffron, the garlic and the toasted nuts, toss well in the paella pan. Add the roasted red pepper.

Turn down to a medium heat for 10 minutes or you could finish the cooking in the oven. Heat it to 180ºC.
Let stand for 10 minutes before serving.


(Keep in mind that) you could combine whatever ingredients you have around or depending on the season.








Català:



La paella és un plat molt simple de fer. T'enamorà la seva olor i el seu gust.
Avui us ensenyaré un tipus de paella. Començaré amb la de carn.


Ingredients:


½ kl d’arròs
Doble quantitat en volum d’aigua o de brou
5 salsitxes de porc
¼ de cap de costella de porc
¼ de pollastre trossejat
1 pebrot escalivat
1 ceba tallada fineta o trinxada
1 cabeça d’alls
5 tomàquets vermells, prèviament escaldats i pelats
1 fulla de llorer
Julivert
2 carxofes tallades (opcional)
200gr de pèsols

Per la picada: julivert, 1 gra d’all, 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, 6 pinyons, safrà (una miqueta  torradet),sal.

Sal, pebre negre, pebre dolç vermell (mitja culleradeta)
1 culleradeta de sucre


Posarem oli a la paella, encendrem el foc, quan l’oli estigui calent hi posarem la fulla de llorer i la cabeça d’alls. Tot seguit la costella de porc salpebrat, després les salsitxes i el pollastre salpebrat. Quan estigui ros, traurem la carn. En aquest mateix oli hi fregirem la ceba tallada o trinxada, la salem i hi tirem el pebre vermell. Aleshores hi aboquem el tomàquet ja fet puré o tallat petit, salem i també hi afegim pebre i una culleradeta de sucre per treure l’acidés del tomàquet. Remenarem una mica.

Hi tornarem a posar a la paella, la carn i l’arròs. Esperarem 1 minut i afegirem l’aigua o brou , que ha de doblar en volum. Tornarem a posar sal i pebre, tot depenent si fem servir aigua o brou en posarem més o menys. Deixarem que bulli 5 minuts. Ara hi afegirem els pèsols, les carxofes. No ho remenarem massa. Si l’aigua queda absorbida aviat n’hi tornarem a afegir.
 
Farem la picada, la afegirem a la paella juntament amb els pebrots escalivats.

Ho abaixarem a foc mig durant 10 minuts, si es vol es pot acabar la cocció al forn a temperatura regular; jo ho recomano doncs la cocció és més fàcil, cuita per un tot igual.

Un cop acabat, esperarem 10 minuts abans de servir.



Heu de pensar que podeu fer moltes combinacions d’ingredients, en funció del que tinguis més aprop o de l’estació de l’any. 













1 comment: