English
Paella it is actually quite
simple to make. You will fall in love with the smell and taste.
Let me show you one type of
paella. Today we’ll start with a meat paella.
Ingredients:
½ kl of rice
Double the amount of rice
in volume of boiling water or broth
5 pork sausages
¼ kl of pork rib, chopped
A chopped chicken breast
1 roasted red pepper
1 onion, sliced or minced
A head of garlic
5 red tomatoes (boil the
tomatoes for 2 minutes and remove the skin)
A bay leaf
Parsley
2 artichokes, sliced
(optional)
1cup of green peas
Chopped until well mixed:
parsley, a garlic glove, 6 toasted almonds, 6 toasted hazelnuts, 6 pine nuts, 2
strands toasted saffron (just a little bit), salt.
Salt, black pepper, paprika
(a half teaspoon)
1 teaspoon of sugar
Put the oil in a paella pan
over a medium- high heat; add a bay leaf and the garlic head, when the oil is
hot add the chopped, seasoned pork rib then the sausages and the seasoned
chicken. When the meat becomes golden, set aside and add the sliced onion. Now,
we add the paprika and immediately add the boiled and chopped tomatoes, add salt,
pepper and teaspoon of sugar. Stir a little.
Put the meat and the rice
in the paella pan and 1 minute after add the water or the broth. You can season
it with salt and pepper. Bring to the boil for 5 minutes. Add the green peas
and the artichokes; do not stir it too much. If the water is absorbed add more
water
.
Once you have chopped the
parsley, the saffron, the garlic and the toasted nuts, toss well in the paella pan.
Add the roasted red pepper.
Turn down to a medium heat
for 10 minutes or you could finish the cooking in the oven. Heat it to 180ºC.
Let stand for 10 minutes
before serving.
(Keep in mind that) you
could combine whatever ingredients you have around or depending on the season.
Català:
La paella és un plat molt simple de fer.
T'enamorà la seva olor i el seu gust.
Avui us ensenyaré un tipus de paella. Començaré amb
la de carn.
Ingredients:
½ kl d’arròs
Doble quantitat en volum d’aigua o de brou
5 salsitxes de porc
¼ de cap de costella de porc
¼ de pollastre trossejat
1 pebrot escalivat
1 ceba tallada fineta o trinxada
1 cabeça d’alls
5 tomàquets vermells, prèviament escaldats i pelats
1 fulla de llorer
Julivert
2 carxofes tallades (opcional)
200gr de pèsols
Per la picada: julivert, 1 gra d’all, 6 ametlles
torrades, 6 avellanes torrades, 6 pinyons, safrà (una miqueta torradet),sal.
Sal, pebre negre, pebre dolç vermell (mitja
culleradeta)
1 culleradeta de sucre
Posarem oli a la paella, encendrem el foc, quan
l’oli estigui calent hi posarem la fulla de llorer i la cabeça d’alls. Tot
seguit la costella de porc salpebrat, després les salsitxes i el pollastre
salpebrat. Quan estigui ros, traurem la carn. En aquest mateix oli hi fregirem
la ceba tallada o trinxada, la salem i hi tirem el pebre vermell. Aleshores hi
aboquem el tomàquet ja fet puré o tallat petit, salem i també hi afegim pebre i
una culleradeta de sucre per treure l’acidés del tomàquet. Remenarem una mica.
Hi tornarem a posar a la paella, la carn i l’arròs.
Esperarem 1 minut i afegirem l’aigua o brou , que ha de doblar en volum.
Tornarem a posar sal i pebre, tot depenent si fem servir aigua o brou en
posarem més o menys. Deixarem que bulli 5 minuts. Ara hi afegirem els pèsols,
les carxofes. No ho remenarem massa. Si l’aigua queda absorbida aviat n’hi
tornarem a afegir.
Farem la picada, la afegirem a la paella juntament
amb els pebrots escalivats.
Ho abaixarem a foc mig durant 10 minuts, si es vol
es pot acabar la cocció al forn a temperatura regular; jo ho recomano doncs la
cocció és més fàcil, cuita per un tot igual.
Un cop acabat, esperarem 10 minuts abans de servir.
Heu de pensar que podeu fer moltes combinacions
d’ingredients, en funció del que tinguis més aprop o de l’estació de l’any.
It looks wonderful!
ReplyDelete