Friday, 17 October 2014

Wonderful pine mushrooms – Rovellons



English:


At the end of the summer starts the pine mushrooms season. I love them. Try to cook them with this simple recipe,

Pine mushrooms
Chopped until well mixed: parsley, a clove of garlic, some toasted almonds, toasted hazelnuts and pine nuts.
Olive oil
Parsley
Salt

Clean the mushrooms. Remove any remaining soil from the mushrooms under water. We will then place them on a napkin to dry.

Pour some olive oil in a pan. When the oil is hot; add the pine mushrooms. Season the mushrooms with salt. Cook them until the natural juices are reduced.
Then, add the chopped almonds….stir and cook them for a few minutes.
Remove from the pan and sprinkle with more chopped parsley.

It’s fantastic for a quick and light evening meal.









Català:


Al final de l'estiu comença la temporada dels rovellons. A mi m’agraden moltíssim. Proveu de fer-los tal com ho explico, ja veureu que bons estan.

Rovellons
Picada: julivert, un gra d'all, unes ametlles torrades, avellanes torrades i pinyons.
Oli d'oliva
Sal
Julivert

Netejar els bolets. Traieu qualsevol brutícia sota el raig d’aigua. Després els assecarem amb un drap de cotó o amb un paper de cuina.

Posarem una mica d'oli d'oliva en una paella. Quan l'oli estigui calent; hi tirarem els rovellons. Hi tirem sal i els deixarem coure fins que es redueixi el suc que deixen anar.
A continuació, hi tirarem la picada d'ametlles ...; remenarem i ho deixarem coure un parell de minuts.
Els treurem de la paella i hi tirarem una mica de julivert picat.

Fantàstic per a un menjar lleuger.