Tuesday, 23 April 2013

Potatoes and onion tortilla - Truita de patates i ceba


English:

A delicious meal to eat whenever you want. It is ideal for a packed lunch.
Fast and easy.
Let your imagination run and make the tortilla with courgette, asparagus or artichokes.
This recipe is cooked in one deep frying-pan.


  • 1 kl potatoes (6-7 medium potatoes)
  • 6 eggs
  • 1 onion
  • Olive oil, salt

Before cooking the tortilla, peel and cut the potatoes. Once sliced, wash and dry them. Fill a pan half way with oil. When the oil is hot, put the sliced potatoes in the pan. Cook over a high heat, then turn down the heat slightly and put a lid on the frying-pan. You must cook the potatoes slowly so that they don´t become crispy. In another frying-pan put oil and fry the sliced onions. Remove the potatoes from the frying-pan with a slotted spoon .Then add salt to the potatoes and put them in a mixing- bowl where you will add the fried onion. Add oil and swirl it around the skillet over a medium-high heat and wait a minute. Whisk the eggs and add them to the mixing-bowl with the sliced potatoes and the fried onion. When you have the mixture, cook it the frying- pan Stir the mixtures lightly. When the tortilla is beginning to cook, put a plate or a lid over the frying-pan and flip the tortilla. Put it into the pan again and let it stand for a while.



Català:
Un menjar deliciós per menjar quan es vulgui. És ideal per emportar.
Ràpid i fàcil.
Deixà volar la teva imaginació i aconsegueix una truita original. Pots fer la truita amb carbassó, espàrrecs o carxofes…
Aquesta recepta es cuina en una paella una mica fonda


  • 1 klde patates (6-7 patates mitjanes)
  • 6 ous
  • 1 ceba gran
  • Oli d'oliva, sal

Primer tallarem i pelarem les patates. Un cop tallades, rentar-les i assecar-les amb un paper de cuina. Omplir mitja paella d'oli, per fregir les patates. Quan l'oli estigui calent, posar les patates tallades a la paella. Cuinar primer a foc alt, després baixar el foc una mica i  tapar  la paella. La cocció ha de ser lenta, i les patates quedaran toves. En un altra  paella hi fregirem  la ceba tallada a rodanxes. Un cop cuites les patates traieu-les de la paella amb un estri de cuina que permeti agafar les patates sense massa oli. A continuació, afegir sal a les patates i barrejar les patates amb la ceba cuita i els ous  batuts. Tirar una mica d’oli a la paella. Posarem el foc una mica alt. Quan es té la barreja, ho tirarem a la paella. Ho anirem remenant lleugerament. Quan la truita estigui quallada, posar un plat o una tapa sobre la paella i girar la truita, la posarem de nou a la paella i quan estigui cuita la deixarem reposar durant uns minuts. També es podria fer el final de la cocció al forn.