Wednesday, 15 January 2014

Aubergine quiche - Quiche d'albegínia





English:

As I said in the quiche Loraine recipe, here is the vegetable quiche.
It is a wonderful healthy quiche.


shortcrust pastry :  1 cup of flour
                             3 tablespoons of water
                             75gr. of margarine
                             A pinch of salt
(Or you can buy some shortcrust crusty in the supermarket)


 


1 aubergine (chopped)
Ground nutmeg
4 tablespoons of tomato sauce with basil
100gr of gruyere cheese (diced)
6 tablespoons of cream
2 eggs
Salt, pepper
Chives (chopped)


First we have to make the Shortcrust pastry.

Mix all the ingredients by hand, breaking and crumbling the pastry. The mixture will become moist and you can easily make it into a ball. Knead it 3 or 4 times and make a ball again. Then put the ball in the fridge for 15 minutes. Roll out the pastry with a rolling-pin.
Take a pie tray and put a sheet of non-stick baking paper on the base and put the sheet of pastry on top.

Preheat the oven to 200ºC.

Layer half of the sliced aubergine on the pastry and cover with the tomato sauce. Layer the cheese over the tomato sauce and cover with the rest of the aubergine.

Take a bowl and beat the 2 eggs, salt, pepper, ground nutmeg and the chives together. Now add the cream while whisking continuously.

Then, pour the egg mixture over the aubergine cheese and sauce on the pastry base.

Bake for 15 minutes and then reduce the heat to 175ºC for 25 minutes or until the crust is golden.

Quiche is always a big hit at home!!!!






Català:

Tal com vaig dir en la recepta de quiche Loraine , avui farem una quiche de verdures.

És una quiche boníssima.
Pasta brisa : 1 tassa de farina
                   3 cullerada d'aigua
                  75gr . de margarina
                    Una mica de sal

( O bé si no tens temps pots comprar una base de pasta trencada o brisée al supermercat )
  

1 albergínia ( tallada finament )
4 cullerada de salsa de tomàquet amb alfàbrega
100gr de formatge gruyère ( a daus )
6 cullerades de crema de llet
2 ous
Sal , pebre
Cibulet ( picat )



Primer el que farem serà fer la pasta trencada.

Mentrestant, podem fer la pasta trencada. Barrejarem tots els ingredients amb les mans, aneu esmicolant i trencant, fins que la farina quedi humida i es vagi unint amb facilitat, aleshores farem una bola. Premeu-la amb força desfent la bola tres vegades i després torneu a fer la bola. La deixarem reposar durant una estona la bola a la nevera mentre anem preparant els altres ingredients.

Escalfarem el forn a 200ºC.

Estendrem la pasta amb un corró, posant una mica de farina sobre el taulell i el corró, d’ aquesta manera no s’ enganxarà la pasta. Posarem un paper de forn sobre la safata i a sobre la pasta trencada.

Aleshores, farem una capa amb la meitat de l'albergínia tallada a rodanxes, ho cobrirem amb la salsa de tomàquet. Ara posem els daus de formatge sobre la salsa de tomàquet i cobrirem amb la resta de l'albergínia.

En un bol, batrem una mica els ous amb sal, pebre, nou moscada, el cibulet i la ceba fregida. Hi tirarem la llet calenta i batrem contínuament fins que ho veiem lligat.

Aleshores aquesta barreja la tirarem per sobre les capes d’albergínia.
Ho posarem al forn durant 15 minuts i després reduirem la temperatura a 175ºC  i ho deixarem a dins durant 25 minuts més o fins que veiem que la part de sobre queda daurada.


La quiche a casa sempre  èxit!!!! Mmmm