Wednesday, 18 June 2014

Fig jam - Melmelada de figues


English:

If we make fig jam we will enjoy their flavour longer.


Figs
Sugar (the same amount of sugar in volume of minced figs)
A teaspoon of lemon juice


Wash the fruit.

Peel and mince the figs.

Put them in a large pot.

Add the sugar and a teaspoon of lemon juice.

Stir until well mixed.

Then bring them to boil over a medium-high heat. Then reduce the heat. Stir occasionally until the sugar dissolves and the figs become soft.

Remove from the heat and put in jars.


For a delicious breakfast or tea-time!!! A Mediterranean touch!!!





Català:


Quina quantitat de fruites ja hi comencen haver al mercat!!!! Si fem melmelada de figa podrem gaudir del seu sabor durant més temps.


Figues
Sucre (la mateixa quantitat de sucre en volum que de fruita trossejada)
Una culleradeta de suc de llimona


Renta la fruita.

Pela i trosseja la fruita.

Posarem la fruita en un pot per anar al foc. Hi afegirem el sucre i la cullerada de suc de llimona. Ho remenarem fins que quedi ben barrejat.

Ho posarem al foc una mica fort i un cop bulli baixarem el foc i ho anirem remenant de tant en tant. Fins que el sucre es dissolgui i la fruita quedi tova.

Aleshores ho treurem del foc i omplirem pots de vidre. Un cop fred ho guardarem a la nevera.



La podem utilitzar per esmorzar, berenar o cuinar. Un toc mediterrani al plat.