Sunday, 13 April 2014

Macaroni bolognese - Macarrons a la bolonyesa




English:






Absolutely delicious!!!



A pound of macaroni
5 red tomatoes (boil the tomatoes for 2 minutes and remove the skin)
1 sliced onion
A pound of ground beef and pork (or if you have leftover meat, like sausages, chicken or steak then mince it all together)
1 slice of sobrassada
Grated parmesan cheese
A bay of leaf
Salt, pepper, and paprika
1 teaspoon of sugar
Olive oil
Oregano
A clove of garlic


Put the oil in a saucepan over a medium-high heat; add the bay leaf and the clove of garlic, when the oil is hot add the sliced onion and the sliced carrot, add salt.

When the vegetables become golden add the paprika and immediately add the boiled and chopped / diced tomatoes and the sliced sobrassada add salt, pepper, a tablespoon of sugar and the oregano. Stir a little.

Fry the meat in a pan and add salt and pepper. Add the meat to the sauce-pan and mix together well with the tomato sauce.

Boil the macaroni in a pot with salted water and add a tablespoon of oil. The pasta has to be cooked until al dente (about 10 minutes). Drain the pasta. And then add grated parmesan cheese to the drained macaroni.

Then take a casserole dish and add the tomato sauce and add the macaroni, stir a little.

If you prefer a gratinated macaroni, then put the macaroni that I have explained above in an oven tray. Add grated cheese on top and a tablespoon of butter or margarine.

Heat the grill and put the macaroni under. Remove from the oven when the top becomes golden.







Català:



Absolutament deliciós!!!


½ Kl de macarrons
5 tomàquets madurs i vermells ( bullir-los 2 minuts i treure’ls-hi la pell)
1 ceba tallada o ratllada
300gr. de carn picada barrejada de vedella i porc ( o si tens sobres de carn com bistecs, llom o pollastre... aleshores ho triturem tot junt i ja tens carn picada cuita)
1 tall de sobrassada
Formatge parmesà ratllat
Una fulla de llorer
Sa, pebre i pebre vermell dolç
1 culleradeta de sucre
Oli d’oliva
Orenga
Un gra d’all



Posa oli en una cassola, a foc mig; posa-hi la fulla de llorer i el gra d’all. Quan l’oli estigui calent tirar-hi la ceba i la pastanaga tallada, ho salarem.

Quan estigui daurat afegirem el pebre vermell dolç i tot seguit hi tirarem el tomàquet fet puré o ratllat i també la sobrassada, la sal, el pebre, la cullerada de sucre i l’ orenga. Ho remenarem. Deixarem que faci xup xup.

Fregim la carn en una paella amb una mica d’oli, ho salpebrem. Un cop fregit ho afegim a la salsa de tomàquet.

En una olla hi posarem aigua, una cullerada de sal i un raig d’oli. Quan comenci a bullir hi tirem els macarrons. Els courem al dente ( uns 10 minuts). Col·larem la pasta, hi tirarem un raig d’oli perquè no s’enganxin, el formatge parmesà i una mica d’orenga.

A la cassola on hi tenim la salsa hi tirem els macarrons i ho remenem una mica.

Si prefereixes macarrons gratinats, aleshores posa’ls en una safata per anar al forn, a sobre els macarrons hi posem formatge rallat i una mica de margarina per sobre.

Engeguem el grill i ho posem a gratinar. Els traurem quan veiem que la part de dalt  queda torradeta.