Monday, 14 April 2014

Fresh pasta - Pasta fresca


English:

Some time ago my children gave me a machine to make pasta as a gift, so I decided to learn how to use it. And the result is delicious.

500gr of soft wheat flour (for “al dente” mix 250gr of soft wheat flour with250gr of durum wheat flour)
5 eggs at room temperature (or a glass of mineral water)

Pour the flour into a bowl and the crack eggs into the middle of the flour
Mix the eggs with the flour until they are completely mixed.

Knead the mixture with your hands until is homogenous and consistent.
If the mixture is too dry pour some water in it and if it's too soft add some flour.
The mixture shouldn't stick to your fingers.

Remove the dough from the bowl and place it on a floured table.
Cut it into small pieces.

Then, use the pasta machine as per the instructions on the leaflet.

Summing up:
Pass a piece of the mixture through the machine, repeat this operation 5 or 6 times, until the right texture is achieved. Then, with a knife cut the dough in pieces 25cm approximately long. Now pass the dough through the cutting rollers, to obtain spaghettis.

To cook:
Bring a pan of salted water to the boil. The fresh pasta cooks in 2 minutes. Drain the pasta once it has finished cooking.

If you are bored at home….making pasta is a great way to pass the time!!


















Català:

Fa temps, els meus fills em van regalar una màquina de fer pasta, avui m’he decidit a provar com fer-ho. I el resultat és deliciós.

500gr de farina 00
5 ous a temperatura ambient ( o un got d'aigua )

Abocar la farina en un bol i els ous al mig de la farina.

Barrejar els ous amb la farina fins que estiguin completament barrejats.

Treballarem la barreja amb les mans fins que sigui homogènia i consistent.
Si la barreja està massa seca, hi abocarem una mica d'aigua i si és massa tova, hi afegirem una mica de farina.
La barreja no s’ha d’enganxar als dits.

Ara, col·locarem la massa sobre una taula enfarinada.

Tallarem la massa en trossos petits.

A continuació, utilitzarem la màquina de pasta segons les instruccions del prospecte.

En resum :
Passarem un tros de massa a per la màquina, repetirem aquesta operació 5 o 6 vegades, fins que s'aconsegueixi la textura adequada. Llavors , amb un ganivet tallarem la massa en peces d’ aproximadament 25 cm de llarg. Ara, passarem la massa a través dels rodets de tallar, per obtenir espaguetis.

Posarem a bullir la pasta fresca dins una olla amb aigua salada. La pasta fresca es cou durant 2 minuts. La colarem un cop hagi acabada la cocció.
I ja tenim la pasta a punt per condimentar-la.

Si estàs avorrit a casa .... fer pasta fresca és una gran manera de passar el temps!!!!