English:
You can embellish this sauce with other herbs or spices
and it is a base for other sauces.
You need a mixer or a whisk.
1 cup of olive oil
1 egg
Season with salt, vinegar or lemon juice.
If you want to give it a different flavour, add a
basil leaf, a pinch of oregano or a clove of garlic…before starting to mix.
Put the oil in a deep and narrow mixing-bowl, and then
add the egg.
Season with salt and vinegar.
Whisk without moving the machine from the base of the
bowl. When you see that the sauce has curled, raise the machine from the
bottom. Repeat this movement (up and down) quite a few times until smooth.
It’s going to be a good accompaniment for your salad,
meat, fish or whatever.
Català:
Podeu
provar de donar a aquesta salsa un toc diferent afegint-hi herbes aromàtiques, espècies o un gra d'all. A més pot ser la base per a altres salses.
1
got d’oli
1
ou
Sal
Un
raig de vinagre o suc de llimona
Si
hi vols donar un gust diferent , afegeix una fulla d’alfàbrega, un pessic
d’orenga...abans de començar a barrejar els ingredients amb el braç elèctric.
Posa
oli en un pot fondo i estret i hi tirarem l’ou, la sal i el vinagre.
Quan veiem
que la salsa es comença a lligar aleshores aixecarem el braç elèctric del fondo
cap amunt. Repetirem aquest moviment (amunt i avall) unes quantes vegades fins
que veiem una salsa suau i compacte.
Serà
un bon acompanyament per amanides, carns, peixos o pel que sigui.
No comments:
Post a Comment