Thursday, 6 June 2013

Mayonnaise sauce - Salsa maionesa





English:


You can embellish this sauce with other herbs or spices and it is a base for other sauces.
You need a mixer or a whisk.


1 cup of olive oil
1 egg
Season with salt, vinegar or lemon juice.

If you want to give it a different flavour, add a basil leaf, a pinch of oregano or a clove of garlic…before starting to mix.


Put the oil in a deep and narrow mixing-bowl, and then add the egg.
Season with salt and vinegar.

Whisk without moving the machine from the base of the bowl. When you see that the sauce has curled, raise the machine from the bottom. Repeat this movement (up and down) quite a few times until smooth.

It’s going to be a good accompaniment for your salad, meat, fish or whatever.






Català:

Podeu provar de donar a aquesta salsa un toc diferent afegint-hi herbes aromàtiques, espècies o un gra d'all. A més pot ser la base per a altres salses.


1 got d’oli
1 ou
Sal
Un raig de vinagre o suc de llimona

Si hi vols donar un gust diferent , afegeix una fulla d’alfàbrega, un pessic d’orenga...abans de començar a barrejar els ingredients amb el braç elèctric.


Posa oli en un pot fondo i estret i hi tirarem l’ou, la sal i el vinagre.

 Quan veiem que la salsa es comença a lligar aleshores aixecarem el braç elèctric del fondo cap amunt. Repetirem aquest moviment (amunt i avall) unes quantes vegades fins que veiem una salsa suau i compacte.

Serà un bon acompanyament per amanides, carns, peixos o pel que sigui.








No comments:

Post a Comment