English:
They only take few minutes to make and it’s a lovely
gift.
Ready for Valentine’s Day?
They are so good!!!!
500gr of dark chocolate (high quality)
100gr of margarine
4 egg yolks
Condensed milk (370grs)
1 tablespoon of alcohol of choice (cointreau, rum…..)
Chocolate flavour strands for rolling
Melt the dark chocolate, along with four
tablespoons of water, in a bowl over boiling water. Or alternatively, in the
microwave. Stir well.
Next add the margarine and stir until the chocolate
and the margarine are well combined.
Let the mixture cool and then add the egg yolks, stir,
add the condensed milk and the cointreau, stir until well combined. Immediately add a
tablespoon of cointreau. Stir and let stand for 3 or 4 hours in the fridge.
When the mixture is firm, make small balls and coat
them with the chocolate strands.
Chill the chocolate truffles until ready to serve.
It’s something elegant and delicious.
Català:
Es
un excel·lent regal!!!!!
I
boníssimes!!!!!
500gr
de xocolata negra
100gr
de margarina
4 rovells d'ou
La
llet condensada (370grs)
1
cullerada de cointreau o rom ...
Fideus
de xocolata
Fondrem
la xocolata negra en un pot o dins d’un
bol per anar al microones amb 4 cullerades d'aigua. Ho remenarem.
A
continuació, afegirem la margarina, ho remenarem fins que la xocolata i la
margarina estiguin ben barrejades. Ho deixarem refredar. Després hi afegirem els
rovells d'ou, la llet condensada i el cointreau. Remenarem i ho deixarem
reposar durant 3 o 4 hores dins de la nevera.
Un
cop passada l’estona farem boletes amb l’ajut d’una cullera i de les mans i les
arrebossarem amb fideus de xocolata.
Ho
tornarem a posar a la nevera o congelador després d’unes hores......
Deliciós!!!
No comments:
Post a Comment