Friday, 13 February 2015

Chocolate truffles -Trufes de xocolata


English:

They only take few minutes to make and it’s a lovely gift.
Ready for Valentine’s Day?
They are so good!!!!


500gr of dark chocolate (high quality)
100gr of margarine
4 egg yolks
Condensed milk (370grs)
1 tablespoon of alcohol of choice (cointreau, rum…..)
Chocolate flavour strands for rolling

Melt the dark chocolate, along with four tablespoons of water, in a bowl over boiling water. Or alternatively, in the microwave. Stir well.

Next add the margarine and stir until the chocolate and the margarine are well combined.

Let the mixture cool and then add the egg yolks, stir, add the condensed milk and  the cointreau, stir until well combined. Immediately add a tablespoon of cointreau. Stir and let stand for 3 or 4 hours in the fridge.

When the mixture is firm, make small balls and coat them with the chocolate strands.

Chill the chocolate truffles until ready to serve.

It’s something elegant and delicious.






Català:

Es un excel·lent regal!!!!!
I boníssimes!!!!!


500gr de xocolata negra
100gr de margarina
4 rovells d'ou
La llet condensada (370grs)
1 cullerada de cointreau o rom ...
Fideus de xocolata



Fondrem la xocolata negra en un pot o dins d’un  bol per anar al microones amb 4 cullerades d'aigua. Ho remenarem.

A continuació, afegirem la margarina, ho remenarem fins que la xocolata i la margarina estiguin ben barrejades. Ho deixarem refredar. Després hi afegirem els rovells d'ou, la llet condensada i el cointreau. Remenarem i ho deixarem reposar durant 3 o 4 hores dins de la nevera.

Un cop passada l’estona farem boletes amb l’ajut d’una cullera i de les mans i les arrebossarem amb fideus de xocolata.


Ho tornarem a posar a la nevera o congelador després d’unes hores......

Deliciós!!!