Friday, 6 June 2014

Moussaka - Musaka



English:

The perfect choice!!!

3-4 aubergines (sliced)
1 onion (finely chopped)
500gr of minced meat
1 clove of garlic
A bay leaf
Oregano
Olive oil
3-4 red tomatoes (boiled for 2 minutes, peeled and pureed)
Salt and pepper
Some slices of cheese
Grated cheese and a teaspoon of butter or margarine

For the béchamel:
500ml of milk
50gr of butter
50gr of flour
50gr of pecorino cheese
2 eggs (beaten)
Nutmeg (ground)

Cut the aubergines lengthways into slices.
Place the sliced aubergines in a colander and sprinkle them with salt. Set aside for 10 minutes.
Rinse the aubergine slices under cold running water and dry them.

Preheat the oven to 180ºC

Put the aubergines on a recipient and seasoned with salt and pepper and brush them with olive oil. Cook them in the microwave until soft (for about 25 minutes) if you prefer you can bake them in the oven.

Meanwhile, pour some olive oil into a pan over a medium high heat and cook the onion until soft. Add the tomato puree, salt pepper and a teaspoon of sugar. Stir and cook for a couple of minutes. Then, you can add the minced meat. In case you prefer to fry the meat a part, take a pan and pour in some oil, add the clove of garlic and the bay leaf, when the oil is hot fry the minced meat.

For the béchamel:
Bring the milk to a boiling point.
Melt the butter in another saucepan. Stir the flour into the butter and cook for a couple of minutes, then gradually whisk in the hot milk. Cook until you have a thick sauce, then add the cheese until melted. Remove from the heat and let it cool. Then beat the eggs, add salt, nutmeg and add them to the béchamel sauce.
 

Take a deep oven tray and put some oil on the base. Then cover with the cooked sliced aubergines.

First layer: put the fried meat on the aubergines and cover with the tomato and onion sauce. Sprinkle with oregano.

Second layer: cover the meat and tomato sauce with some sliced aubergine and put some slices of cheese and cover it with aubergine.

Third layer: cover the aubergine with meat, then pour on some tomato and onion sauce. Sprinkle with oregano. And cover with another layer of sliced aubergine.

Finally, cover the top of the moussaka with the béchamel.

Sprinkle with some grated cheese and a teaspoon of butter on top.

Put the moussaka in the oven for 20 minutes or until the top is lightly browned.


Here is a Greek recipe, a typical Mediterranean dish.


Català:

Una elecció perfecta !!!

3-4 albergínies ( a rodanxes )
1 ceba ( finament picada )
500gr de carn picada
1 gra d'all
Un full de llorer
Orenga
Oli d'oliva
3-4 tomàquets vermells ( bullits durant 2 minuts , pelats i fet un puré )
Sal i pebre
Alguns talls de formatge
Formatge ratllat i una nou de margarina

Per a la beixamel :
500 ml de llet
50gr de mantega
50gr de farina
50gr de formatge d'ovella
2 ous ( batuts )
Nou moscada ( terra )

Tallar les albergínies longitudinalment a rodanxes.
Col·locar les rodanxes d'albergínia en un colador i tirar -hi sal per sobre ( així marxarà l'amargantor). Ho deixarem així durant 10 minuts.
Esbandir les rodanxes d'albergínia amb aigua freda i assecar-les.

Engegarem el forn a 180ºC

Posarem les albergínies en un recipient i hi tirarem sal, pebre i un raig d'oli d'oliva. Ho courem al microones fins que estiguin tous ( uns 25 minuts ), però si  ho preferim es pot coure al forn.

Mentrestant , tirarem una mica d'oli d'oliva en una paella i a foc mitjà courem la ceba fins que estigui lleugerament daurada.  Aleshores hi tirarem el puré de tomàquet, sal, pebre i una culleradeta de sucre . Remenarem  i deixarem coure un parell de minuts. A continuació, hi podem afegir la carn picada. Però en cas que preferim fregir la carn a part; agafarem una paella i hi posarem una mica d'oli, tirar-hi un gra d'all i la fulla de llorer , quan l'oli estigui calent hi fregirem la carn picada.

Per a la beixamel :

Escalfarem la llet a temperatura d'ebullició.
Fondrem la mantega dins d'un altre pot. Barrejarem la farina i la mantega i ho deixarem coure un parell de minuts, després afegirem poc a poc la llet calenta. Ho deixarem al foc fins que tinguem una salsa espessa, hi tirarem el formatge esperarem tot remenant, que es fongui. Ho retirarem del foc i deixarem refredar. Després batrem els ous, hi afegirem la sal, la nou moscada i ho tirarem a la salsa beixamel.


Agafarem una safata per anar al forn i hi posarem una mica d'oli a la base. Ho cobrirem amb les rodanxes d'albergínia cuites.

Primera capa : posarem la carn fregida sobre les albergínies i ho cobrirem amb la salsa de tomàquet i ceba. Hi tirarem una mica d'orenga per sobre.

Segona capa :ho cobrirem amb una altra capa d'albergínies a rodanxes i hi posarem uns quants talls de formatge i altre cop ho cobrirem amb albergínies.

Tercera capa : cobrir l'albergínia amb carn, després salsa de tomàquet i de ceba. Orenga. I ara cobrir-ho amb una altra capa d'albergínies.

Finalment, ho cobrirem tot amb la salsa beixamel.
Hi tirarem una mica de formatge ratllat per sobre i posarem una culleradeta de mantega a la part superior.

Posarem la musaka al forn durant 20 minuts o fins que la part superior estigui lleugerament daurada.


Aquesta és una recepta grega; un plat típic de la mediterrània.