Thursday, 3 April 2014

Herbed butter - Mantega d'herbes aromàtiques




English:


Herbs butter is easy to make and keeps well in the fridge.


1 stick of unsalted butter (room temperature)
½ cup of finely chopped aromatic herbs (your choice, such as thyme, basil, rosemary, chives, parsley, oregano…) 
1 teaspoon of sea salt
1 teaspoon of freshly ground black pepper
Some lemon zest

Mix all the ingredients in a bowl.

Mix well until the herbs are distributed evenly.

Then, take a piece of plastic film and place the butter mixture on top.

Shape the butter into a log using the plastic film, seal the ends and keep it in the refrigerator.

When you want to use it, just cut off a slice and place it on the hot food.


Perfect for those last minute meals.


















Català:


La mantega d’herbes és fàcil de fer i es conserva molt bé a la nevera.

1 barra de mantega sense sal (temperatura ambient)
½ tassa d'herbes aromàtiques picades finament  ( com farigola, alfàbrega, romaní, cibulet, julivert, orenga ...)
1 culleradeta de sal  
1 culleradeta de pebre negre acabat de moldre
Ratlladura de llimona

Barrejar tots els ingredients en un bol, fins que les herbes es distribueixen de manera uniforme.

Després, agafarem un tros de fil transparent  i hi posarem la mantega.

Aleshores li donarem forma de rul·lo i segellarem els extrems. Ho guardarem a la nevera fins que s’endureixi.

Quan ho vulguem utilitzar, simplement tallarem un tros i el col·locarem damunt del menjar calent.


És perfecte pels àpats d'última hora.