Tuesday, 28 October 2014

Pine nuts panellets, coconut, cinnamon or almonds – Panellets de pinyons, coco, canyella o ametlles







English:

From Catalonia with love.


500gr raw grated almonds
400gr of powdered sugar
150gr of boiled potato (for the mixture, you could add a piece of cooked sweet potato)
Lemon zest
1 egg
Some starch and egg white (for coating)
Egg yolk (to paint)
Pine nuts, grated coconut, cinnamon, almond powder, hazelnuts


Basic paste:

Peel the potatoes and make a dry purée. Set aside.
Take a bowl and mix the sugar and the egg. Add the lemon zest. Stir. Add the puree potato and the piece of sweet potato. Then add the grated almond. Mix well until the dough becomes moist. Covered the dough with a film and let it stand for 1 hour in the fridge.
When the dough it’s ready, retain some paste to make coconuts ones, almonds…


Pine nuts panellets:

Make little balls with the mixture. Roll the panellets balls over some starch and dip them in beaten egg white and roll again over a surface of pine nuts until the balls are completely covered by the nuts. Paint the panellets with egg yolk.


For the cinnamon:

Put some dough and add powered cinnamon, mix well until well combined.
Make little balls and stick a hazelnut on top.


For the coconuts:

Mix the basic dough with some grated coconut. Next, make pyramids.


For the almonds:

Follow the same process as the pine nuts ones.


Take tray and put a sheet of non-stick baking paper on the base. Then place the panellets on it and bake them in the oven at 210ºC for 12 minutes (until become golden).

They taste better one or two days later.

You will love them. Yummy!!!






















Català:

Vaaaa animeu-vos, no són gens difícils de fer.

500gr d'ametlles mòlta crua
400gr de sucre fi
150gr de patata bullida amb pell (es pot afegir un tros de moniato cuit)
Ratlladura de llimona
1 ou
Fècula o farina de blat de moro i clara d’ou una mica batuda (perquè quedin els pinyons enganxats a la massa)
El rovell d'ou (per pintar)
Pinyons, coco ratllat, canyella, ametlles crues triturades, avellanes ( per a fer panellets de diferents gustos)


Pasta bàsica:

Pelar les patates  i fer-ne un puré sec. Resevar.
Dins un bol i barrejar el sucre i l'ou. Afegir la ratlladura de llimona. Remenar. Afegir-hi el puré de patata i moniato. després hi afegirem l'ametlla mòlta. Barrejar bé fins que quedi tot ben lligat. Cobrirem la massa amb un film i ho deixarem reposar durant 1 hora a la nevera.
Quan la massa estigui a punt, en guardarem  una part per fer-ne de coco, de canyella, d’ametlles ...


Panellets de pinyons:

Per fer els de pinyons agafarem trossets de pasta, farem boletes petites que primer les passarem per fècula,  després per la clara d’ou un xic batuda i després les farem rodar sobre per sobre d’una superfície de pinyons, d’aquesta manera quedaran els pinyons enganxats.


Pels de canyella:

En una mica de pasta hi afegirem la canyella en pols, barrejarem bé.
Fer boletes i hi posarem una avellana a la part superior.


Pels de coco:

Barrejarem part de massa bàsica amb coco ratllat i els hi donarem forma de piràmide.


Pels d’ametlla:

Seguiu el mateix procés que els pinyons.


Els col·locarem en una safata on hi haurem posat a la base un paper de forn perquè els panellets no s’enganxin. Els pintarem amb una mica de rovell d’ou.
Els posarem al forn a 210ºC durant 12 minuts.
Després els traurem i  els deixarem refredar.

Són més bons quan  ja han passat un o dos dies després de la cocció.

Us agradaran mooolt!!!