Wednesday, 19 June 2013

Golden monkfish tail - Cues de rap daurades


English:

By the way!!!
Do you have something to celebrate? You don’t know what to eat yet?
I have an idea!!! Easy and fast.


3 monkfish tails
8 potatoes
Aromatic herbs
Salt, oil
Garlic mayonnaise: 1 cup of oil
                             1 egg
                             Salt, vinegar
                             A clove of garlic


Heat the oven to 200ºC.

Take a tray and pour some oil in it.

Then put the salted monkfish tails in the tray. Bake for 20 minutes.

Meanwhile peel and slice the potatoes into wedges chips. Then wash and dry them.

Fill a pan half way with oil. When the oil is hot put the sliced potatoes in the pan and fry them. When the potatoes become golden remove them from the frying-pan with a slotted spoon. Add salt.

Place the potatoes in an oven tray and put the monkfish tails on the potatoes. Put on the garlic mayonnaise on the top of the monkfish. The mayonnaise has to be made it with a clove of garlic.

Then grill the garlic mayonnaise and remove from the oven when the top becomes golden.

Enjoy your meal!!!




Català:


Per cert!!!
Tens alguna cosa per celebrar? Encara no saps què fer per menjar?
Tinc una idea!!! És ràpid i fàcil.


3 cues de rap
8 patates
Herbes aromàtiques
Sal, oli
Maionesa amb all: 1 got d’oli
                            1 ou
                            Sal, vinagre
                            Un gra d’all


Escalfarem el forn a 200ºC.

Agafarem una safata per anar al forn i hi posarem oli.
Salarem les cues de rap i les col·locarem a la safata. Ho enfornarem durant 20 minuts.

Mentrestant pelarem i tallarem les patates allargades per fregir-les, però abans les assecarem una mica amb un paper absorbent de cuina,  per treure-li l’aigua que hi ha quedat , perquè així no ens esquitxi a l’hora de fregir-les.  Les fregirem i les salarem.

Posarem les patates dins una safata per anar al forn. A sobre hi col·locarem les cues de rap. Farem la maionesa amb una mica d’all i en posarem a sobre del peix.

Aleshores engegarem el grill i gratinarem. Ho traurem del forn quan veiem que la maionesa queda daurada.


Bon profit!!!

No comments:

Post a Comment