Thursday, 27 March 2014

Bolognese green beans - Mongeta tendre a la bolonyesa




English:


Alternative Bolognese recipe!!!!


800gr of green beans
5 red tomatoes (boil the tomatoes for 2 minutes and remove the skin)
1 sliced onion
1 sliced aubergine (optional)
400gr of ground beef and pork
1 slice of sobrassada (optional)
Grated parmesan cheese
A bay leaf
Salt, pepper, and paprika
1 teaspoon of sugar
Olive oil
Oregano
A clove of garlic


Put the oil in a saucepan over a medium-high heat; add the bay leaf and the clove of garlic, when the oil is hot add the sliced onion, add salt.

When the onion becomes golden add the paprika and immediately add the boiled and chopped / diced tomatoes and the sliced of sobrassada add salt, pepper, a teaspoon of sugar and the oregano. Stir a little (to improve the taste can you add some sliced aubergine)

Fry the meat in a pan and add salt and pepper. Add the meat to the sauce-pan and mix together well with the tomato sauce.

Boil the beans for 15 minutes in a pot with salted water to which you have added a tablespoon of oil. Drain the beans (don’t throw away the boiled water; you can use it the next day for a soup…).

Then take a casserole dish and add the tomato sauce and the green beans, stir a little.

If you prefer a gratinated dish, then add grated cheese on top and a tablespoon of butter or margarine.

Heat the grill and put the tray under it. Remove from the oven when the top becomes golden.


It’s an easy and interesting recipe.




Català:


½ Kl de mongeta tendre
5 tomàquets madurs i vermells ( bullir-los 2 minuts i treure’ls-hi la pell)
1 ceba tallada o ratllada
1 albergínia tallada a rodanxes (opcional)
300gr. de carn picada barrejada de vedella i porc
1 tall de sobrassada (opcional)
Formatge parmesà ratllat
Una fulla de llorer
Sa, pebre i pebre vermell dolç
1 culleradeta de sucre
Oli d’oliva
Orenga
Un gra d’all


Posarem oli en una cassola a foc mig;  una fulla de llorer i el gra d’all. Quan l’oli estigui calent hi tirarem la ceba i ho salem.

Quan la ceba tingui un to daurat hi afegirem el pebre vermell dolç i tot seguit hi tirarem el tomàquet fet puré o ratllat i també la sobrassada, la sal, el pebre, la culleradeta de sucre i l’ orenga. Ho remenarem. Deixarem que faci xup xup.(Per millorar el gust del plat hi podem afegir albergínia tallada a rodanxes)

Fregirem la carn en una paella amb una mica d’oli, ho salpebrem. Un cop fregit, ho afegim a la salsa de tomàquet.

En una olla hi posarem aigua, una cullerada de sal i un raig d’oli. Quan comenci a bullir hi tirem les mongetes. Les courem durant uns 15 minuts. Col·larem la verdura, però no tirarem l’aigua de bullir-les doncs la podem fer servir l’endemà per fer una sopa o...

A la cassola on hi tenim la salsa hi tirem les mongetes tendres i ho remenem una mica.

Si ho preferim gratinat, aleshores ho posarem tot en una safata per anar al forn,  i per sobre hi tirem formatge rallat i una mica de margarina.

Encendrem el grill i ho gratinem. Ho traurem quan veiem que la part de dalt  queda torradeta.


És una recepta molt fàcil i interessant!!!