Saturday, 16 November 2013

Onion soup - Sopa de ceba








English:

When it’s cold…. This is a wonderful warm soup!!!!!



5 onions
Olive oil
Salt pepper
2 litres of broth (or 2 stock cubes dissolved in 2 litres of hot water)
½ cup of gruyere or emmental cheese
1 tablespoon of margarine
5 slices of fried bread



Peel the onions and chop them into thin rings.

Put some olive oil and a tablespoon of margarine into a casserole. When the oil is hot add the chopped onions. Season with salt and pepper. Stir. Let them cook a slow heat.

When the onions become golden add the broth to the onions.

Let it boils for a half an hour.

Switch on the grill.

Pour the soup into individual bowls. We then put a slice of fried bread on top and sprinkle with grated cheese. Then place them under the grill.


It’s ready when the cheese becomes crusty!!!!
Serve immediately!!!!! Be careful it’s very hot!!!








Català:



Quan fa fred.... aquesta és una bona sopa per escalfar la panxa.


5 cebes tallades a rodanxes ben fines
Oli d’oliva
1 cullerada de margarina
Sal, pebre
2 litres de brou o bé dissoldrem 2 pastilles de caldo concentrat amb 2 litres  d’aigua
Formatge gruyère o emmental ratllat
5 llesques de pa fregit



Pelarem les cebes i les tallarem a rodanxes ben primetes.

Posarem oli i margarina en una cassola o olla i quan estigui calent hi tirarem les cebes. Salem i hi tirem pebre. Ho remenem i ho deixem coure a poc a poc fins que les cebes agafin un to daurat.

Aleshores hi tirarem el brou i ho deixarem coure durant mitja hora.

Encendrem la part del grill del forn.

Un cop cuita la sopa la abocarem en bols individuals que puguin anar al forn. 

Posarem una llesca de pa fregit i el formatge ratllat per sobre.

Ara ja ho podem posar al forn a gratinar.
Ho traurem quan veiem que queda una mica torrat.


No ho deixeu refredar, s’ha de menjar calent!!!!
Aneu en compte de no cremar-vos!!!!