English:
Do you remember the lemon cream recipe?
Do you want to try making a lemon pie?
It’s so easy ;)))
For the base:
1 cup of flour
1 tablespoon of water
1 egg yolk (reserve the egg white)
A pinch of salt
1/3 cup of margarine
¼ cup of sugar
For the lemon cream:
The juice and peel of two lemons
1/4 cup of margarine or butter
1/3 cup of sugar
2 eggs
For the meringue topping:
4 egg whites
1 cup of caster sugar
Preheat the oven to 180ºC
First we have to make a sweet shortcrust pastry:
Mix all the ingredients by hand, breaking and
crumbling the pastry. The mixture will become moist and you can easily make it
into a ball. Knead it 3 or 4 times and make a ball again. Then put the ball in
the fridge for 15 minutes. Roll out the pastry with a rolling-pin. Take a pie
tray and put non-stick baking paper on the base.
Bake for 10-12 minutes.
Lemon cream:
Put the sugar into the bowl, then crack the eggs and
whisk until smooth. Keep aside.
Melt the butter in a pot, over a low heat; add the
lemon juice and the lemon peel.
Add the mixture of eggs and sugar to the pot. Stir in
the mixture in a steady stream until thickened. Do not let it boil.
You can use a whisk for this.
Then pour the lemon mixture onto the crust.
Meringue topping:
Whisk the egg whites until foamy in a large glass
bowl. Add white sugar gradually and continue to whisk until stiff peaks form.
Spread the meringue over the pie, sealing the edges.
Switch on the grill and bake the pie in the oven for
10 minutes or until the meringue is golden brown.
Really yummy and easy to make!!!!
Català:
Recordeu la recepta de crema de llimona?
Voleu
provar de fer un pastís de llimona?
És
molt fàcil ;)))
Per
la base:
150gr.
de farina
75gr.
de margarina
1
cullerada d’aigua
1
rovell d’ou
50gr
de sucre
1
pessic de sal
Per
la crema de llimona:
Raspadura
i suc de dues llimones
50
gr. de margarina
2
ous sencers
75
gr. de sucre
Per
la pasta de merenga:
4
clares d’ou
200gr
de sucre fi
Primer
farem la pasta trencada dolça:
Barrejarem tots els ingredients amb les mans,
aneu esmicolant i trencant, fins que la farina quedi humida i es vagi unint amb
facilitat, aleshores farem una bola. Premeu-la amb força desfent la bola tres
vegades i després torneu a fer la bola. La deixarem reposar durant una estona
la bola a la nevera mentre anem preparant els altres ingredients.
Escalfarem el
forn a 200ºC.
Estendrem la
pasta amb un corró, posant una mica de farina sobre el taulell i el corró, d’
aquesta manera no s’ enganxarà la pasta. Posarem un paper de forn sobre la
safata i a sobre la pasta trencada.
Li deixarem al
forn durant 10-12 minuts i ho traurem.
Crema de
llimona:
Posarem
dins d’ un bol el sucre i els ous sencers, ho batrem tot junt.
Desfarem
la margarina dins d’un pot a foc suau, hi tirarem el suc de dues llimones i la raspadura.
Hi
afegirem el sucre i els ous barrejats. Aleshores anirem remenant procurant que
no bulli. Ho farem amb un batedor de varetes fins aconseguir que espesseixi.
Abocarem
la crema de llimona sobre la pasta.
Pasta
de merenga:
Engegarem
la part de dalt del forn.
Batrem
les clares d’ou dins un bol de vidre o pedra fins que quedin a punt de neu.
Aleshores hi afegirem el sucre a poc a poc i remenarem en compte.
Estendrem
la merenga sobre la crema de llimona i posarem el pastís al forn. Ho retirarem
quan veiem que la merenga va quedant enrossida.
Realment
boníssim i fàcil de fer !!!!
No comments:
Post a Comment