Sunday, 6 October 2013

Lemon meringue pie - Pastís de llimona i merenga


English:



Do you remember the lemon cream recipe?
Do you want to try making a lemon pie?
It’s so easy ;)))



For the base:

1 cup of flour
1 tablespoon of water
1 egg yolk (reserve the egg white)
A pinch of salt
1/3 cup of margarine
¼ cup of sugar



For the lemon cream:

The juice and peel of two lemons
1/4 cup of margarine or butter
1/3 cup of sugar
2 eggs



For the meringue topping:

4 egg whites
1 cup of caster sugar






Preheat the oven to 180ºC

First we have to make a sweet shortcrust pastry:

Mix all the ingredients by hand, breaking and crumbling the pastry. The mixture will become moist and you can easily make it into a ball. Knead it 3 or 4 times and make a ball again. Then put the ball in the fridge for 15 minutes. Roll out the pastry with a rolling-pin. Take a pie tray and put non-stick baking paper on the base.

Bake for 10-12 minutes.



Lemon cream:

Put the sugar into the bowl, then crack the eggs and whisk until smooth. Keep aside.
Melt the butter in a pot, over a low heat; add the lemon juice and the lemon peel.
Add the mixture of eggs and sugar to the pot. Stir in the mixture in a steady stream until thickened. Do not let it boil.
You can use a whisk for this.

Then pour the lemon mixture onto the crust.


Meringue topping:

Whisk the egg whites until foamy in a large glass bowl. Add white sugar gradually and continue to whisk until stiff peaks form.

Spread the meringue over the pie, sealing the edges.


Switch on the grill and bake the pie in the oven for 10 minutes or until the meringue is golden brown.



Really yummy and easy to make!!!!










Català:





Recordeu  la recepta de crema de llimona?
Voleu provar de fer un pastís de llimona?
És molt fàcil ;)))



Per la base:

150gr. de farina
75gr. de margarina
1 cullerada d’aigua
1 rovell d’ou
50gr de sucre
1 pessic de sal


Per la crema de llimona:

Raspadura i suc de dues llimones
50 gr. de margarina
2 ous sencers
75 gr. de sucre


Per la pasta de merenga:

4 clares d’ou
200gr de sucre fi



Primer farem la pasta trencada dolça:

Barrejarem tots els ingredients amb les mans, aneu esmicolant i trencant, fins que la farina quedi humida i es vagi unint amb facilitat, aleshores farem una bola. Premeu-la amb força desfent la bola tres vegades i després torneu a fer la bola. La deixarem reposar durant una estona la bola a la nevera mentre anem preparant els altres ingredients.
Escalfarem el forn a 200ºC.
Estendrem la pasta amb un corró, posant una mica de farina sobre el taulell i el corró, d’ aquesta manera no s’ enganxarà la pasta. Posarem un paper de forn sobre la safata i a sobre la pasta trencada.
Li deixarem al forn durant 10-12 minuts i ho traurem.


Crema de llimona:

Posarem dins d’ un bol el sucre i els ous sencers, ho batrem tot junt.
Desfarem la margarina dins d’un pot a foc suau, hi tirarem el suc de dues llimones i la raspadura.
Hi afegirem el sucre i els ous barrejats. Aleshores anirem remenant procurant que no bulli. Ho farem amb un batedor de varetes fins aconseguir que espesseixi.
Abocarem la crema de llimona sobre la pasta.


Pasta de merenga:

Engegarem la part de dalt del forn.
Batrem les clares d’ou dins un bol de vidre o pedra fins que quedin a punt de neu. Aleshores hi afegirem el sucre a poc a poc i remenarem en compte.
Estendrem la merenga sobre la crema de llimona i posarem el pastís al forn. Ho retirarem quan veiem que la merenga va quedant enrossida.


Realment boníssim i fàcil de fer !!!!