Sunday, 13 October 2013

Fish baked in a salt crust - Llobarro a la sal






English:

The perfect cooked fish!!!
The salt leaves a perfect hint of saltiness.



1 kl of sea bass (or sea bream)
3 k of rock salt
2 tablespoon of water for each kl of salt
2 cloves of garlic
Salt, pepper
Sprig of rosemary and thyme
Olive oil



Preheat the oven to 180Cº

It’s better to not scaled the fish. Remove the insides from the fish.
Once the fish is clean, season with salt and pepper. Then stuff the cavity of the fish with a clove of garlic, a sprig of rosemary and a sprig of thyme and parsley.

Put the rock salt in a large wide bowl with the six tablespoon of water. Mix them together.

Then spread  half of the salt mixture over the base of a tray and lay the fish onto salt bed and completely cover it with the rest of the salt.

Put in the oven for 20 minutes (for each kl of fish)

Once cooked, remove from the oven.

Let the fish rest for 5 minutes before removing the salt crust.

Crack the salt crust with a knife and remove the top layer of salt. Try not to let the salt touch the flesh.

Separate the meat from the bones and drizzle with olive oil before serving.








Català:

Amb aquesta recepta, el peix queda perfectament cuinat.
La sal hi deixa un toc salat perfecte!!!


1 kl de llobarro (o orada...)
3 kl de sal gruixuda
2 cullerades d’aigua per cada litre de sal
1 gra d’all per cada peça de peix
Sal i pebre
Branques de romaní i farigola
Oli d’oliva


Escalfarem el forn a 180ºC

Netejarem el peix per dintre però millor no escatar-lo.
Quan tinguem el peix net, hi tirarem sal i pebre i el farcim amb l’all i les herbes.

Posarem la sal en un bol i hi tirarem l’aigua necessària, farem la barreja amb les mans.

Agafarem una safata per anar al forn i hi posarem una capa de sal humida. A sobre aquest llit de sal hi posarem el peix i el cobrirem amb la resta de sal, ha de quedar ben cobert.

Ho posarem al forn durant 20 minuts ( per cada kl de peix).

Una vegada està cuit el traurem del forn.
El deixarem reposar 5 minuts més abans de treure la sal del damunt.

Trencar la crosta de sal amb un ganivet i eliminar la capa superior de sal. Intentarem de no deixar que la sal toqui la carn del peix.


Separarem la carn de les espines i la pell. Un cop a punt, ho amanirem amb un raig d’oli d'oliva abans de servir.