Monday 23 December 2013

Christmas soup - Escudella i carn d'olla

 



English:


This recipe is especially for Christmas!!!
But you can eat it all winter
A traditional Catalan soup!!!!



Vegetables:

2 leeks
4 carrots
1 turnip
1 stalk of celery
4 potatoes
150gr of chickpeas (soak them for a whole night in water)
Half a cabbage
A piece of parsnip

Meat:

Half a chicken (cut in 2 pieces)
1 veal shank
250gr of pork sausages
2 of botifarra negre (Catalan Blood Sausage)

For the pilota:

200 gr of minced pork
200gr of minced beef
2 eggs
2 tablespoon of breadcrumbs
1 tablespoon of flour
Parsley
1 minced clove of garlic
Salt and pepper

Bones:

1 beef bone (leg or knee)
1 pork bone (spine)
1 ham bone

Pasta:

500 gr of galets or you can use another kind of pasta as well.


Place all the bones in a large pot with 6 litres of cold water.

Bring to the boil, remove all the foam and add salt.

Peel and cut all the vegetables.

Add all the meat and vegetables to the pot all, except for the sausages, the potatoes and the cabbage.

Add water if it’s necessary (all the meat has to be covered by water)

Let everything boil for 2 hours.

Now, let’s prepare the “pilotes”:

Mix the minced pork and the minced beef, the 2 eggs, the 2 tablespoon of breadcrumbs, some minced parsley, a minced clove of garlic, salt and pepper.
Then, divide the mixture and roll pieces of it into balls.
Pour the flour into a bowl and roll the balls in the flour until well coated.

Add the meatballs, the potatoes, the half cabbage and the botifarres. Let them boil for a half an hour.

Season if it’s necessary.

When the cooking’s finished, pass some broth through a sieve into a pot. And boil some pasta quite well in it.

This soup will be served as a starter, followed by carn d’olla (vegetables and meat)

Now, drain all the broth (keep the broth) and put the chopped vegetables on one tray and the meat on another tray.







Català:


Aquesta és una recepta especialment típica de Nadal !
Però es pot menjar durant tot l'hivern
Una sopa tradicional catalana ! !

Verdures :

2 porros
4 pastanagues
1 nap
1 tija d' api
4 patates
150gr de cigrons ( en remull durant tota una nit en aigua )
La meitat d'un col
Un tros de xirivia

Carn :

Mig pollastre ( tallat en 2 peces )
1 jarret de vedella
250gr de salsitxes de porc
2 botifarres negres

Per a la pilota :

200 gr. de carn de porc picada
200gr. de carn picada de vedella
2 ous
2 cullerada de pa ratllat
1 cullerada de farina blanca
julivert
1 gra d'all trinxat
Sal i pebre

Ossos:

1 os de vedella ( cuixa o el genoll )
1 os de porc ( llom )
1 os de pernil

Pasta :

500gr. de galets

Tirarem tots els ossos dins una olla gran amb 6 litres d'aigua freda.

Quan comenci a bullir, retirarem tota l'escuma i afegirem sal.

Pelarem i tallarem totes les verdures.

Posarem tota la carn i les verdures dins l'olla, accepte les salsitxes, les patates i la col.

Afegirem aigua a l’olla si és necessari ( tota la carn ha d’estar coberta per aigua )

Deixarem que tot bulli durant 2 hores.

Ara, prepararem les pilotes :

Barrejarem la carn de porc picada i la carn picada de vedella, els 2 ous, les 2 cullerades de pa ratllat, una mica de julivert picat, un gra d'all trinxat, sal  i pebre.
Després, dividirem  la barreja i en farem pilotes.
Abocarem la farina en un bol i farem rodar les pilotes sobre la farina fins que estiguin ben cobertes.

Afegir les pilotes, les patates, la meitat de la col i les botifarres. Ho deixarem bullir durant mitja hora.

Si cal, hi afegim sal.

Al final de la cocció, col·larem una mica de brou i el posarem en una olla. El farem bullir i hi courem la pasta que ha de quedar ben cuita.

Aquesta sopa es serveix com a primer plat, seguit de la carn d'olla (verdures i carn )
S’ha de col·lar tot el brou (reservar-lo) i posar les verdures tallades en una safata i la carn en una altra.


US DESITJO UN BON NADAL









No comments:

Post a Comment