English:
This recipe is especially for Christmas!!!
But you can eat it all winter
A traditional Catalan soup!!!!
Vegetables:
2 leeks
4 carrots
1 turnip
1 stalk of celery
4 potatoes
150gr of chickpeas (soak them for a whole night in
water)
Half a cabbage
A piece of parsnip
Meat:
Half a chicken (cut in 2 pieces)
1 veal shank
250gr of pork sausages
2 of botifarra negre (Catalan Blood Sausage)
For the pilota:
200 gr of minced pork
200gr of minced beef
2 eggs
2 tablespoon of breadcrumbs
1 tablespoon of flour
Parsley
1 minced clove of garlic
Salt and pepper
Bones:
1 beef bone (leg or knee)
1 pork bone (spine)
1 ham bone
Pasta:
500 gr of galets or you can use another kind of pasta
as well.
Place all the bones in a large pot with 6 litres of
cold water.
Bring to the boil, remove all the foam and add salt.
Peel and cut all the vegetables.
Add all the meat and vegetables to the pot all, except
for the sausages, the potatoes and the cabbage.
Add water if it’s necessary (all the meat has to be
covered by water)
Let everything boil for 2 hours.
Now, let’s prepare the “pilotes”:
Mix the minced pork and the minced beef, the 2 eggs,
the 2 tablespoon of breadcrumbs, some minced parsley, a minced clove of garlic,
salt and pepper.
Pour the flour into a bowl and roll the balls in the
flour until well coated.
Add the meatballs, the potatoes, the half cabbage and
the botifarres. Let them boil for a half an hour.
Season if it’s necessary.
When the cooking’s finished, pass some broth through a
sieve into a pot. And boil some pasta quite well in it.
This soup will be served as a starter, followed by
carn d’olla (vegetables and meat)
Now, drain all the broth (keep the broth) and put the
chopped vegetables on one tray and the meat on another tray.
Català:
Aquesta és una recepta especialment típica de Nadal !
Però es pot menjar durant tot l'hivern
Una sopa tradicional catalana ! !
Verdures :
2 porros
4 pastanagues
1 nap
1 tija d' api
4 patates
150gr de cigrons ( en remull durant tota una nit en aigua
)
La meitat d'un col
Un tros de xirivia
Carn :
Mig pollastre ( tallat en 2 peces )
1 jarret de vedella
250gr de salsitxes de porc
2 botifarres negres
Per a la pilota :
200 gr. de carn de porc picada
200gr. de carn picada de vedella
2 ous
2 cullerada de pa ratllat
1 cullerada de farina blanca
julivert
1 gra d'all trinxat
Sal i pebre
Ossos:
1 os de vedella ( cuixa o el genoll )
1 os de porc ( llom )
1 os de pernil
Pasta :
500gr. de galets
Tirarem tots els ossos dins una olla gran amb 6 litres
d'aigua freda.
Quan comenci a bullir, retirarem tota l'escuma i afegirem
sal.
Pelarem i tallarem totes les verdures.
Posarem tota la carn i les verdures dins l'olla, accepte
les salsitxes, les patates i la col.
Afegirem aigua a l’olla si és necessari ( tota la carn ha
d’estar coberta per aigua )
Deixarem que tot bulli durant 2 hores.
Ara, prepararem les pilotes :
Barrejarem la carn de porc picada i la carn picada de
vedella, els 2 ous, les 2 cullerades de pa ratllat, una mica de julivert picat, un gra d'all trinxat, sal i pebre.
Després, dividirem la barreja i en farem pilotes.
Abocarem la farina en un bol i farem rodar les pilotes
sobre la farina fins que estiguin ben cobertes.
Afegir les pilotes, les patates, la meitat de la col i
les botifarres. Ho deixarem bullir durant mitja hora.
Si cal, hi afegim sal.
Al final de la cocció, col·larem una mica de brou i el
posarem en una olla. El farem bullir i hi courem la pasta que ha de quedar ben
cuita.
Aquesta sopa es serveix com a primer plat, seguit de la
carn d'olla (verdures i carn )
S’ha de col·lar tot el brou (reservar-lo) i posar les
verdures tallades en una safata i la carn en una altra.
US DESITJO UN BON NADAL
No comments:
Post a Comment