Sunday 29 September 2013

Salt cod fritters - Bunyols de bacallà




English:



400 gr. of previously soaked salt cod fillets
Parsley
A clove of garlic


For the paste:
1 cup of flour
1 egg
12 tablespoons of water
1 tablespoon of olive oil



Taste a small piece of cod and if it’s necessary rinse the cod under running water to remove the salt. Remove any skin and bone.
When you are happy with the level of saltiness, drain and dice it into small pieces.

Add the chopped clove of garlic and the chopped parsley. Stir and put aside.

Now put the flour in a bowl and add the egg yolk and the oil. Add  in the water slowly, while whisking continuously. Whisk the egg white to soft peaks and fold into the paste.

Add the salt cod mixture into the paste.

Take a pan and heat one-third full of olive oil over a medium heat high.
When the oil is hot add the cod mixture by the spoonful and fry until brown all cover. Remove and set on a towel paper.


You can do it very fast!! It’s really easy!!!!






Català:



400 gr. de bacallà (prèviament remullats)
Julivert
Un gra d’all


Per la pasta de fregir:
150 gr. de farina
1 ou
1 cullerada d’oli
2 tassetes de les de cafè, d’aigua.



Primer provarem un petit tros de bacallà, per si fos necessari rentar-lo més per treure’n la sal que sobra. Traurem la pell i espines si n’hi hagués.
Esmicolarem el bacallà, el posarem en un bol i hi afegirem l’all i el julivert trinxats. Ho reservem.

En un altre bol hi posarem la farina, el rovell d’ou, la cullerada d’oli, ho anirem remenant i hi anirem tirant l’aigua de mica en mica fins alligar-ho tot. Després hi afegirem la clara d’ou apunt de merenga. Remenem una mica.

Quan tinguem la pasta feta ja podem ajuntar-ho amb el bacallà i ho remenem.

Posarem una paella al foc amb una tercera part plena d’oli. Quan l’oli estigui calent , agafarem la pasta a cullerades i les tirarem a l’oli. Traurem els bunyols de bacallà quan veiem que es van enrossint i els col·loquem en una safata on a sobre hi haurem posat un paper de cuina absorbent.


És molt ràpid i fàcil de fer!!!! De seguit estarà llest!!!





No comments:

Post a Comment