Friday, 20 June 2014

Coca de Sant Joan



English:

This recipe is to celebrate the magical night in Catalonia.
It’s at the beginning of the summer.


Mother dough:
100gr of bread flour
100ml of milk (at room temperature)
25gr of fresh yeast

Coca dough:
The mother dough
450gr of bread flour
50ml of milk
2 eggs
50gr of butter (room temperature)
100gr of sugar
A teaspoon of vanilla
A pinch of salt
Lemon zest
1 teaspoon of orange blossom water
Pine nuts
Candied fruit
Sugar (for topping)

Pastry cream:
250ml of milk
2 egg yolks
50gr of sugar
20gr of corn-starch
Cinnamon stick
A piece of lemon peel

The night before:

Mix the bread flour, the fresh yeast and the warm milk (previously, dissolve the fresh yeast with a little bit of milk). Stir the mixture until smooth. Then, cover with film and place the dough into the fridge until the following day.


Take a bowl and mix the milk, the pinch of salt, the lemon zest, the vanilla, the butter and the sugar. Stir until well combined.
Next, pour the orange blossom water and the eggs. Stir until smooth.
Add the flour, the mother dough. Mix well until the dough doesn’t stick to the wall of the bowl or when the mixture becomes moist and you can easily make a ball.

Take the dough and place it on a floured countertop. Make a ball with the dough and let it rest for 10 minutes.
Take an oven tray and put a sheet of non-stick baking paper on the base.
Next, take the dough and roll it out on the tray into an oval shape. Let the dough stand until it doubles in volume.


Meanwhile, we make the pastry cream:

Take a saucepan and pour in the milk, add the cinnamon stick and the lemon peel. Let it all boil. Then turn off the heat and set aside.
Put the sugar into a bowl, then crack in the eggs and whisk until smooth.
Add the mixture of eggs and sugar to the pot. Add the corn starch. Stir the mixture steadily with a whisk until thickened. Do not let it boil.
Put the pastry cream into a piping bag and reserve.

Preheat the oven to 180ºC
Paint the dough before baking with beaten egg.
Then, we decorate the coca with the pastry cream, the finely sliced candied fruit and the pine nuts on top. Sprinkle the coca with sugar and spray with a little bit of water on top before baking.
Bake the coca for 18 minutes or until browned.

Homemade food is so much better!!!!
Bon appétit!!! And happy Saint John to everyone!!!




Català:

Aquesta recepta és per celebrar la nit màgica de Sant Joan.
El començament de l'estiu.


Massa mare:
100gr de farina de força
100 ml de la llet (temperatura ambient)
25gr de llevat fresc

Massa per la coca:
La massa mare
450gr de farina de força
50 ml de llet
2 ous
50gr de mantega (a temperatura ambient)
100gr de sucre
Una culleradeta de vainilla
Un pessic de sal
Ratlladura de llimona
1 culleradeta d'aigua de tarongina
Pinyons
La fruita confitada
Sucre (per empolsimar la coca)

Crema pastissera:
250 ml de llet
2 rovells d'ou
50gr de sucre
20gr de midó de blat de moro (Maizena)
Canyella (en branca)
Un tros de pell de llimona

La nit anterior:

Barrejarem la farina de força, el llevat fresc i la llet tèbia (anteriorment, haurem dissolt el llevat fresc amb una mica de llet). Remenarem la barreja fins que quedi ben suau. A continuació, ho cobrirem amb film i la posarem a la nevera tot el vespre.


Agafarem un bol i barrejarem la llet, la mica de sal, la ratlladura de llimona, la vainilla, la mantega i el sucre. Remenarem fins que estiguin ben barrejats.
A continuació, abocarem l'aigua de tarongina i els ous. barrejarem fins que quedi ben lligat.
Afegirem la farina, la massa mare. Barrejarem bé fins que la massa no s'enganxi a la paret del recipient  i es pugui fer fàcilment una bola.
Agafarem la massa i la posarem sobre un taulell enfarinat. Farem una bola i la deixarem reposar durant 10 minuts.
En una safata per anar al forn hi posarem un paper antiadherent a la base.
Aleshores agafarem la massa la posarem a la safata i li donarem forma ovalada. La deixarem reposar fins que dobli el seu volum.


Mentrestant, fem la crema pastissera:

En un pot  hi abocarem  la llet, hi tirarem la canyella i la pell de llimona. Ho deixarem bullir. Després, apagarem el foc i ho reservem.
Posarem el sucre en un bol, i després hi tirarem els ous i ho batrem.
Tirarem la barreja d'ous, el sucre i la maizena dins del pot on hi ha la llet. Amb un batedor remenarem fins que espesseixi. No deixeu que bulli.
Posarem la crema pastissera en una mànega pastissera i reservarem.

Encendrem  el forn a 180ºC
Pintarem la massa abans d'enfornar amb ou batut.
Després, decorem la coca amb la crema pastissera, la fruita confitada tallada molt fina i els pinyons per sobre. Tirarem sucre per sobre la coca i unes gotes d'aigua abans d'enfornar.
Deixarem coure la coca durant 18 minuts.

Bon profit!!! I feliç Sant Joan a tothom!!!