Thursday, 22 May 2014

Pumpkin and fennel soup - Sopa de carbassa i fonoll



English:

Enjoy this soup with the flavour of fennel.

750gr of pumpkin (peeled and chopped)
1 fennel bulb (chopped)
1 carrot (peeled and chopped)
1 leek  (peeled and chopped)
2 potatoes (peeled and diced)
1l of vegetable or chicken stock or water
2 little portions of cheese
A handful of almonds
Salt and pepper
Olive oil

Take a large pot, pour some olive oil in it and fry the chopped leek, the pumpkin, the fennel, the carrot, the diced potatoes, and a handful of almonds until they are beginning to soften. Add salt and pepper. Stir and add the vegetable stock; let it boil for half an hour.

Once the cooking is over, take a hand blender and purée the pumpkin mix with the cheese.

Sprinkle some chopped fennel  on top, drizzle with oil and serve.

Absolutely delicious!!!!




Català:

Es una sopa molt bona amb un toc de fonoll.

750gr de carbassa (pelada i tallada a daus)
1 bulb de fonoll (picat)
1 pastanaga (pelada i tallada a rodanxes)
1 porro (pelat i i tallat a rodanxes)
2 patates (pelades i tallades a daus)
1l de caldo de verdures o brou de pollastre o aigua
2 petites porcions de formatge
Un grapat d'ametlles
Sal i pebre
Oli d'oliva

En una olla gran, hi posarem una mica d'oli d'oliva, i hi fregirem el porro, la carbassa, el fonoll, la pastanaga, les patates a daus, i un grapat d'ametlles. Ho deixarem fregir a foc moderat fins que estigui tot una mica daurat. Ho salpebrem. Ho remenarem i hi tirarem el brou de verdures; ho deixarem bullir durant mitja hora.

Una vegada que la cocció hagi acabat, ho traurem del foc i tirarem les dues porcions de formatge i ho triturarem tot.

Hi tirarem una mica de fonoll picat per sobre i un raig d' oli d'oliva.
I ja ho tenim a punt per servir i menjar.

Absolutament deliciós!!