Tuesday 26 November 2013

Rice with anchovies - Arròs amb anxoves


English:


This is a homemade seafood recipe!!!!


400gr of rice
20 anchovies
1 minced onion
2 boiled and peeled red tomatoes
2 cloves of garlic
Olive oil
1 1/4 litres of boiling water or fish broth.
100gr of green peas
Parsley
Salt and pepper
2 strands of toasted saffron




Clean the anchovies well removing the spine and head. Set the anchovies aside.

Put the oil in a paella pan over a medium-high heat; when the oil is hot add the minced onion. When the onion becomes golden add the minced garlic.
Then pour in a cup of hot water. Immediately add the boiled and chopped tomatoes, add salt, the pepper and parsley. Stir and let the sauce cook for 2 minutes.

Put the rice in the paella pan and stir until well blended. You can season it with salt and pepper. Add the green peas.

Next, add the fish broth or the water, immediately add the 2 strands of toasted saffron. (If it’s necessary, season the rice with salt)

Let it cook for 20 minutes and 5 minutes before the end of the cooking, place the anchovies in the paella pan and covered with a lid.

This is slightly soupy rice.







Català:


Aquesta és una recepta molt casolana i marinera.


400gr d’arròs
20 anxoves fresques
2 alls
Oli d’oliva
Sal i pebre
2 tomàquets vermells bullits durant 2 minuts i pelats
1 ceba tallada ben fineta
100gr de pèsols
uns brins de safrà
julivert


Netejarem les anxoves i les deixarem sense cap i espines, si ho demanem al peixater ens ho farà. Un cop netes reservem les anxoves.

Posarem una paella al foc i hi posarem oli, quan estigui calent hi tirarem la ceba tallada ben petita, un cop quedi una mica daurada hi afegirem els alls trinxats. Ho remenem i passat un minut  hi tirem una tasseta d’aigua. A continuació hi tirarem els tomàquets  que prèviament haurem escaldat, pelats i tallats a daus o triturats. Hi tirarem la sal, el pebre i el julivert trinxats.

Ho remenem i ho deixem coure 2 minuts.

Després hi tirem l’arròs, remenarem bé perquè quedi ben barrejat.  Hi tirem els pèsols. El brou de peix o l’aigua, el safrà i si cal, ho salpebrem.

Ho deixarem coure durant 20 minuts però 5 minuts abans de finalitzar, col·locarem les anxoves a la paella i la taparem.

Aquest és un arròs caldós!!!










1 comment: